Angelus Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Zasada działania jest w sumie prosta.. mamy w skrzynce zamknięty budzik którego stan widać przez szybkę plexi.. jest kilka uchwytów metalowych w środku.. jedna na obejmę.. i dwie by móc zamknąc całą skrzynkę. Wkładamy do środka rowerową obejmę która ma kluczyk do kłódki. Bez otwarcia obejmy rowerowej nie da się wyciągnąc kluczyków. Zamykamy skrzynkę i zatrzaskujemy kłódkę.. Od tej pory jedynym sposobem na otwarcie skrzynki i dostanie się do budzika jest otwarcie obejmy przez niewielki otworek przez co konieczne bedzie uzycia kleszczy i jakiegoś prętu do przekładania liczb.. Po otwarciu obejmy dostajemy się do kluczyków które wyciągamy na zewnątrz .. otwieramy kłódkę i rozbrajamy Budzik.. A to fotki prototypu który zbudowałem.. Przetestowałem.. działa:) http://angelus2.fotosik.pl/albumy/443026.html#e Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Pomysł godny pochwały. Choć może zamiast szyfrowej obejmy (która dość szybko zostanie rozkminiona i wszyscy będą znali szyfr chyba, że masz ich x i mozesz stosować je wymiennie) zastosowac taką na kluczyk, a kluczyk ma "przeszkolony saper"?? Quote Link to post Share on other sites
Angelus Posted June 19, 2008 Author Report Share Posted June 19, 2008 (edited) nie nie.. ta obejma jest super wypasiona za 30 zł z Kauflandu;] Ma zmienny szyfr czyli za każdym razem pozostaje 9999 kombinacji i nie ma szans na rozkminienie szyfru.. :) warto chyba dodać ze pomimo kosztów 30 zł za obejmę łączny koszt zrobienia tej bomby wyniósł mnie około 50 zł. Można oczywiście zrobić to dużo ładniej.. zastosować zegar elektroniczny.. doczepić atrapę dynamitu na zewnątrz .. jakies kabelki itp ale ja juz po prostu nie chciałem w to dalej inwestować. pzdr Edited June 19, 2008 by Angelus Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 9999 kombinacji?? Dnia nie starczy na rozbrojenie bomby chyba ze zapodany będzie przedział liczbowy zawężajacy poszukiwania do 50 góra 100 kombinacji Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Cóż za akademicki brak wyobraźni... A od czego są scenariusze? Szyfr ma wrogi saper którego należy złapać i przesłuchać, szyfr jest w sejfie który trzeba znaleźć i otworzyć, kolejne cyfry szyfru są w różnych mijescach, do których trzeba dotrzeć... Masa możliwości. Quote Link to post Share on other sites
myrcin Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Po każdej trafionej jeden cyferce każda kolejna chodzi trochę ciężej. Wydaje mi się, że bym dał radę w 5minut, może mniej. Quote Link to post Share on other sites
Angelus Posted June 20, 2008 Author Report Share Posted June 20, 2008 nie przy takim ograniczonym dostępie:).. poza tym to co mówisz to w kiczowatych obejmach było ta jest naprawde elegancka Mi znając szyfr rozbrojenie zajęło około 7 minut wiec daje wam to mniej wiecej poczucie jaka jest skala trudności pzdr Quote Link to post Share on other sites
madd Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 a powiedz mi, jak w obejmie rowerowej mozna samemu zmienic szyfr...lub daj link do takowej. Quote Link to post Share on other sites
kondzios230 Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Może nie koniecznie rowerowa ale w większości toreb podróżnych mamy eleganckie kłódki z możliwością zmiany kodu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts