Cavern Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Witam Problem jest taki: Gdy naciskam spust zamiast wystrzału słyszę "charczenie". Jeżeli coś nie jasne to postaram sie sprostować. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Franek_Kimono Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Witam Mam podobny problem, mój AK nagle przestał strzelać. Po naciśnięciu spustu czuć lekkie szarpnięcie, tak jakby w gearboxie się coś zablokowało... Nie jest to wina baterii, bo w innej replice działała bez zarzutu. Troche dziwna sprawa, AK jest nowy i ma wzmocniony GB (sprężyna m120, smary silikonowe, głowica tłoka łożyskowana aluminiowa, łożyska metalowe 7 mm kulkowe, wzmocniona prowadnica sprężyny)... Czy ktoś z szanownego towarzystwa ma może jakiś pomysł co zrobić z tym fantem? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Na spodzie chwytu pistoletowego masz śrubkę. Odkręć. Zdejmij chwyt. Na spodzie kosza z silnikiem (ten sam gwint, w którym siedział chwyt) masz głęboko śrubę imbusową. Wyreguluj (obrót średnio co 90*) aż będzie normalnie kręcić. Franek_Kimono; Weź jeszcze raz spróbuj złożyć GB. Łożyskowanie może być niewłaściwe... Quote Link to post Share on other sites
Franek_Kimono Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Lugal problem jest taki, że ja tego cuda nie składałem 8) ... W sklepie mi to wmontowali, więc się trochę boję grzebania w GB na własną rękę, coby gwarancji nie stracić, czegoś nie poprzestawiać, lufy do góry nogami nie zamontować itp. ... Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 No i już wiem w czym leży mój problem ;/ Rzecz w tym że spód kosza z silnikiem (czyli obudowa) jest pęknięty ;/ Sam silnik nie jest uszkodzony. Pęknięcie spowodowało luz i przez ten oto luz "coś z czymś" sie nie łączy i nie ma strzału. I wygląda na to że muszę kupić nowy kosz na silnik. Szukałem po sklepach internetowych i nigdzie tego nie ma ;/ Ktoś ma jakieś pomysły? jakieś linki? Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Polecam komis Wmasg.pl :) Poszukaj, albo daj ogłoszenie. Monitoruj też na bierząco allegro. W sklepie takich części raczej nie dostaniesz. Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 A czy serwis na Gunfire by mi to naprawił? Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 (edited) Wygląda na to że będę musiał cały szkielet wymienić. Taki będzie pasował?: http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=492 Edited June 24, 2008 by Cavern Quote Link to post Share on other sites
BeKoN Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Hmmm, Wasze gnaty zaliczyły jakąś glebe czy tak samo od siebie pęka ? :| Quote Link to post Share on other sites
Franek_Kimono Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 Mój gnat nie zaliczył gleby, wystrzeliłem z niego może z 50 kulek i duuupa... Generalnie obchodziłem się z nim jak z jajkiem więc wszelkie urazy od wstrząsu odpadają... Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted June 24, 2008 Author Report Share Posted June 24, 2008 No właśnie żadnej gleby nie zaliczył ;| Sam byłem w szoku jak zobaczyłem to pęknięcie bo to fizycznie nie możliwe! Wracam do mojego pytania: Czy ten GB będzie pasował? http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=492 Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Czy ten GB będzie pasował? To zależy jakiego masz AK. Ten pasuje (okablowanie + bezpiecznik) tylko do BOYI. A czy serwis na Gunfire by mi to naprawił? Wyślij zapytanie 8-) Quote Link to post Share on other sites
Potf0r Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 To zależy jakiego masz AK. Ten pasuje (okablowanie + bezpiecznik) tylko do BOYI. Nie tylko. Jednakże w TM, Cyma czy co tam jeszcze, może być wymagana zmiana okablowania (jeśli masz aku w kolbie, albo nie masz miejsca na bezpiecznik). Quote Link to post Share on other sites
Cavern Posted June 25, 2008 Author Report Share Posted June 25, 2008 Ale napisałem, nawet w temacie że mam AK74 BOYI ;] Quote Link to post Share on other sites
Franek_Kimono Posted June 27, 2008 Report Share Posted June 27, 2008 Uff, już działa... :wink: Dzięki za odpowiedzi... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 4, 2008 Report Share Posted July 4, 2008 Witam, zjechała mi sie zębatka silnikowa (jakieś 15-18k kulek). Czy jeśli na mojej zębatce Osi silnika jest ta śruba (imbusem da rade odkręcić), to czy dało by rade zamontować zębatke od SRC (bez śruby)? HELP!!! Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 9, 2008 Report Share Posted July 9, 2008 Jeżeli ciasno będzie wchodzić na oś to tak. Quote Link to post Share on other sites
Bullzeye Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 ja dopiszę coś od siebie :D przed chwilą skończyłem składać swoją kaśkę od boyi bo był ten sam problem. każdemu kto będzie miał ten sam problem niech sprawdzi zębatkę silnikową, bo mi z GB wypadł ten maleńki imbusik który trzyma tą zębatkę. na szczęście teraz po poskręcaniu jak należy muszę tylko wymienić gumkę HU i będzie git :D pozdrawiam Byku Quote Link to post Share on other sites
XDarkx Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Witam tęż mi na początku charczał cicho silnik. Teraz wydaje dźwięk taki jak by się coś blokowało dokładnie tak samo jak u ciebie Franek. Tyle że ja mam m4a1 cqbs jak rozwiązałeś problem? Rozbierałeś chwyt pistoletowy żeby dostać się to tej śróbki imbusowej? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts