Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam

Mam podobny problem, mój AK nagle przestał strzelać. Po naciśnięciu spustu czuć lekkie szarpnięcie, tak jakby w gearboxie się coś zablokowało... Nie jest to wina baterii, bo w innej replice działała bez zarzutu. Troche dziwna sprawa, AK jest nowy i ma wzmocniony GB (sprężyna m120, smary silikonowe, głowica tłoka łożyskowana aluminiowa, łożyska metalowe 7 mm kulkowe, wzmocniona prowadnica sprężyny)... Czy ktoś z szanownego towarzystwa ma może jakiś pomysł co zrobić z tym fantem?

Na spodzie chwytu pistoletowego masz śrubkę.

Odkręć.

Zdejmij chwyt.

Na spodzie kosza z silnikiem (ten sam gwint, w którym siedział chwyt) masz głęboko śrubę imbusową.

Wyreguluj (obrót średnio co 90*) aż będzie normalnie kręcić.

Franek_Kimono;

Weź jeszcze raz spróbuj złożyć GB. Łożyskowanie może być niewłaściwe...

No i już wiem w czym leży mój problem ;/

Rzecz w tym że spód kosza z silnikiem (czyli obudowa) jest pęknięty ;/ Sam silnik nie jest uszkodzony. Pęknięcie spowodowało luz i przez ten oto luz "coś z czymś" sie nie łączy i nie ma strzału. I wygląda na to że muszę kupić nowy kosz na silnik. Szukałem po sklepach internetowych i nigdzie tego nie ma ;/ Ktoś ma jakieś pomysły? jakieś linki?

To zależy jakiego masz AK. Ten pasuje (okablowanie + bezpiecznik) tylko do BOYI.

Nie tylko.

Jednakże w TM, Cyma czy co tam jeszcze, może być wymagana zmiana okablowania (jeśli masz aku w kolbie, albo nie masz miejsca na bezpiecznik).

• 1 month later...

ja dopiszę coś od siebie :D przed chwilą skończyłem składać swoją kaśkę od boyi bo był ten sam problem. każdemu kto będzie miał ten sam problem niech sprawdzi zębatkę silnikową, bo mi z GB wypadł ten maleńki imbusik który trzyma tą zębatkę. na szczęście teraz po poskręcaniu jak należy muszę tylko wymienić gumkę HU i będzie git :D pozdrawiam Byku

Witam tęż mi na początku charczał cicho silnik. Teraz wydaje dźwięk taki jak by się coś blokowało dokładnie tak samo jak u ciebie Franek. Tyle że ja mam m4a1 cqbs jak rozwiązałeś problem? Rozbierałeś chwyt pistoletowy żeby dostać się to tej śróbki imbusowej?