biedul Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Mam mały problem mianowicie rozbierając body żeby wyczyścić hop-up'a wypadła mi taka dziwna plastikowa część przypominająca literę "L" (u góry ma takie małe wycięcie) i nie mam pojęcia gdzie ona była:/ Jeśli ktoś by wiedział to prosił bym o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Zapodaj foto jak możesz. To nie jest dźwignia do regulacji hop-upa ta przykręcana maleńką śrubką? Quote Link to post Share on other sites
biedul Posted June 30, 2008 Author Report Share Posted June 30, 2008 nie to niestety nie to:/ to wygląda tak:/ nie mam pojęcia gdzie to było:/ Quote Link to post Share on other sites
BeKoN Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ten klocek ma dociskać całęgo "siupa" do GB :> Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ten klocek ma dociskać całęgo "siupa" do GB :> A jak ciężko go tam włożyć, jak by w ogóle był z innej bajki. Quote Link to post Share on other sites
biedul Posted July 1, 2008 Author Report Share Posted July 1, 2008 tak myślałem ale go nie mogłem tam nigdzie wepchnąć:/ i nie mam pojęcia w jakim był położeniu, może ktoś ma AK74 i mógł by zrobić zdjęcie jak to tam jest??!! Będę bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
tafi Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 tak myślałem ale go nie mogłem tam nigdzie wepchnąć:/ i nie mam pojęcia w jakim był położeniu, może ktoś ma AK74 i mógł by zrobić zdjęcie jak to tam jest??!! Będę bardzo wdzięczny. Włożenie go jest naprawdę ciężkie, wkładasz go ożebrowaniem do doły, węższym końcem w kierunku kolby, występ na jego końcu musi opierać się o komorę HU lekko z boku. Ja u siebie lekko oszlifowałem spód tej części i wtedy wchodzi łatwiej. Podstawa jest bardzo dokładne dociśniecie komory do geargoxa, kołnierz powinien wejść w gearbox aż do kryzy. Ogólnie życzę powodzenia, mi zajęło to sporo czasu o nerwach nie wspomnę. Quote Link to post Share on other sites
biedul Posted July 1, 2008 Author Report Share Posted July 1, 2008 Dzięki:) udało się weszło za pierwszym razem:)to chyba temat już zamknięty:P Quote Link to post Share on other sites
KomaroV Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Ja to tylko jednej sprawy nie rozumiem czy w polsce umiejętność czytania schematów budowy zanika?? Na ostatniej stronie instrukcji od Boya jest schemat całego karabinu w wszystkimi częsciami i owa część wystepuje tylko raz. Wystarczy zobaczyć ten schemat. Quote Link to post Share on other sites
mg34 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 a czy wie ktos gdzie wsadzić ten metalowy pierścien przy HU ?? bo czysciłem całosc i nieskojarzyłem gdzie to cos ma być na hopku...:/ Quote Link to post Share on other sites
gremdek Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 jak masz przerwe w plastkiu na ten dziubek plastikowy co trzyma hopa w dobrym ustawieniu do lufy to zaraz za nim, tak żeby koniec hopa dobrze siedział czyli nie miał luzu tam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts