Hate me Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Witam W mojej m4 pojawił się dziwny problem.Wygląda to tak ,że gdy strzelam kulki na prawie maksymalnie ustawionym hop upie lecą w dół.Dziwne jest to iż czasami jedna kulka na 7 leci normalnie daleko i płasko.Regulacja hop up nic nie daje gdy ustawiam na maxa wszystkie kulki lecą w niebo gdy trochę zmniejsze spadają po 15m.Nie mam pojęcia co jest przyczyną tego problemu czy jest to wina gumki hop up/komora czy też czegoś innego.Z góry dziękuje za pomoc. Edited July 11, 2008 by Hate me Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Jakie kulki stosujesz? Majstrowałeś coś przy komorze i gumce (oprócz regulacji)? Quote Link to post Share on other sites
Apluto Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Ten temat może być pomocny: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=48852 Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted July 11, 2008 Author Report Share Posted July 11, 2008 (edited) Jakie kulki stosujesz? Majstrowałeś coś przy komorze i gumce (oprócz regulacji)? Używam kulek 0.25 P&J Premium.Niczego nie ruszałem oprócz lekkiego dokręcenia śróbki która trzyma pokrętło Hop UP.Potem powróciłem do stanu pierwotnego.Jednak to nic nie zmieniło. Czyli najlepiej będzie jesli wymienie komore Hop Up na Ka +gumka Guardera? Edited July 11, 2008 by Hate me Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Rzeczywiście, może być albo gumka zapaćkana, albo dysza nie uszczelnia się w komorze. 1. Wyjmij lufę wewnętrzną z komorą, wyczyść ją (szczególnie okolice gumki) i sprawdź czy gumka i dystanser są założone prawidłowo. 2. Wymiana na komorę KA i dobrą gumkę na pewno nie zaszkodzi. Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted July 11, 2008 Author Report Share Posted July 11, 2008 Wymienie przy okazji tuningu lvl1 komore na Ka + gumke guardera.Dziękuje za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 Zrób test na uszczelnianie gumki z dyszą. Gnbat do góry noami, kulka do komory i kawałeczek paieru (10x10mm) na wlot kulek. Strzał. Jak papierek ostro podskoczy to masz nieszczelność. Tylko nie zaglądaj do gniazda w momencie strzału, dobrze radzę ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Hate me Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 (edited) Żeby umieścić dystanser w komorze hop up muszę ja rozmontować?Próbowałem zmienić gumkę hop up.Niestety jestem zielony w tym temacie i poległem przy próbie ponownego złożenia repliki.Czy przy komorze hop up powinna być jakaś mała sprężynka.Nie wiem czy jej nie posiałem.Na zdjęciach w instrukcji ASG shop.Coś w tym stylu jest. Edited July 14, 2008 by Hate me Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Tak z przodu powinna być taka jedna. A żeby zamontować to musisz rozkręcić komore. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts