XDarkx Posted July 13, 2008 Report Share Posted July 13, 2008 Witam posiadam replikę M4A1 Jg i chciał bym spróbować naprawić w niej tryb semi, nie mam jednak zielonego pojęcia jak się za to zabrać. Myślałem na początku że to blaszka, ale wydaje mi się że to coś innego biorąc pod uwagę to że jeśli się wciśnie z wyczuciem spust to "niby" strzela pojedynczo jest to ednak strasznie nieporęczne i denerwujące. DODATKOWE PYTANIA: 1. Poprosił bym o sugestję jakie łożyska i żebatki metalowe warto było by zaimplementować w GB rozwarzałem kilka kompletów wolę jednak zapytać kogoś kto już modyfikował GB tej emki. 2. Myślałem o wymianie sprężyny czy lepiej żeby to była m110 czy spokojnie mogę wsadzić m120? 3.Co warto wymienić w GB żeby mieć pewność że ta EmKa przetrwa jeszcze trochę czasu? Za odpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Crusher Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Ad 1. Łożyska faktycznie dobrze wymienić na jakieś kulkowe dobrej firmy, poszukaj. Dużo o tym było. Ad. 2 Zostaw M110, dłużej podziała GB Ad. 3 Bardzo dużo o tym było, ja bym zminił kable, łożyska, dobrą spręzynę M110. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 To, że nie ma semi jest winą startego przerywacza. Musisz wymienić przerywacz. Nie napisałeś której generacji masz replikę. 1.Zębatki zostaw, łożyska kulkowe tylko w wypatku gdy zostawisz m110 2.Możesz wsadzić m120, ale powoli zaczą Ci się sypać części. Im starsza generacja tym więcej ich musisz wymienić. 3.Tak jak mówił przedmówca... już o tym było.... Quote Link to post Share on other sites
XDarkx Posted July 16, 2008 Author Report Share Posted July 16, 2008 Wiem już znalazłem, szukałem tylko nie tam gdzie trzeba. Dzięki za odp. mam 2 generacji tą starszą. Nie mogłem usunąć tematu wiec zostawiłem sory za "dubel". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts