scurek002 Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Mam problem, strzelałem z mojego ak, wszystko było w porządku, a tu nagle przestał strzelać, o nic nim nie uderzyłem ani nic nie robiłem co mogło go zepsuć. Gdy wciskam spust (jest miękki, jak zawsze), z okolic chwytu, tam gdzie jest silnik jest słychać taki głos, jakby bateria była rozładowana, choć bateria jest naładowana i działa, bo sprawdzałem w innej replice. Wiecie o jaki głos mi chodzi? Jakby coś silnik blokowało. Wiecie co mogło się stać i jak to naprawić? Nie mam za bardzo ochoty wysyłać od razu na gwarancje, jak by można to jakoś własnoręcznie naprawić. pzdr Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 17, 2008 Report Share Posted July 17, 2008 Sprawdź czy działa na mocniejszym akumulatorze (żaden chiński stock, tylko porządny jakiś). Quote Link to post Share on other sites
scurek002 Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 Już po problemie, rozebrałem go i chyba się zablokowała zębatka co na silniku jest. Odkręciłem silnik, przykręciłem i działa. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 W swojej miałem to samo. Zdarzało się dosyć często. Pomoże wymiana akumulatora, mi pomogła też wymiana łożysk. Ale to kiedyś, jeszcze w tych z pierwszej serii więc nie wiem jak jest teraz... Quote Link to post Share on other sites
Anonimus Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 OHo, teraz to jest wypas, powiem szczerze :D Metalowy magazynek (działa bez problemu [przynajmniej u mnie]) i mosiężna lufa (wcześniej była aluminiowa) :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Ostatni Cyc Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Heh? Co ma to do działania silnika? Polecam jeszcze (mimo, że działa) posprawdzać bezpiecznik i go lepiej osłonić. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts