Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jak dostać sie do hop upa w g36c JG? Czy trzeba rozkręcać cała replikę czy wystarczy jakieś śrubki poodkręcać i lufa sama wyjdzie. I czy może ktoś podesłać zdjęcia jak wygląda komora hop up i lufa po teflon fix'ie?

1. Zdejmujesz chwyt przedni.

2. Wykręcasz 3 śruby ukryte pod chwytem (2 nad lufą i 1 pod przednim mocowaniem szyny).

3. Odkręcasz imbusa z węższej strony pina trzymającego gniazdo magazynka i wyjmujesz tego pina.

4. Ściągasz gniazdo magazynka i rozpinasz znajdujące się tam wtyczki.

5. Wysuwasz lufę do przodu.

6. Komorę wciskasz i obracasz o 90 stopni w lewo.

Dalej jak z każdą inną komorą.

Systema jest nie dostępna, a tą zieloną ktoś miał? Teraz mam element i nie jestem z niej zadowolony, zależy mi na zasięgu a nie na zwiększeniu skupienia kulek tak jak to jest w silikonie Element. Czy lepiej poczekać na silikon Guardera lub Systemy?

Hmm... albo jestem słaby albo nie da się ściągnąć komory z lufy... próbowałem nawet wsadzić ją w imadło i nic... ciągle siedzi w tym samym miejszu :strach:

W moim HK416 JG tez mialem ten problem. Uzycie olejku silikonowego pomaga i to bardzo

• 2 months later...

Odkopię deczko temat. Właśnie wymieniłem gumkę w G36K na Systemę.

Rozbrojenie oryginalnego, zestawu lufy gumki i komory też dało mi popalić. Najskuteczniejszą metoda okazało się lekkie podgrzanie komory za pomocą suszarki i przyłożenie odpowiedniej F. Prawdę powiedziawszy ie spodziewałem się aby az tak mocno to siedziało.

Systema wydaje mi się sporo delikatniejsza od oryginału i odrobinkę cieńsza.

Wiadomo iż gumka musi się nieco wyrobić ale w sumie mam wrażenie iż na maksymalnie podkręconym hopku kulki są mniej podkręcane niż na standardowej gumce (po 1k kulek) gdzie można je było ustawić nawet tak aby podkręcały do góry. W związku z tym pytanie czy z kolejnymi wystrzelonymi kulkami efekt się polepszy czy tez np przy okazji zakładania precki lepiej usztywnić nieco dystanser?

• 2 weeks later...