misa Posted July 19, 2008 Report Share Posted July 19, 2008 Jak dostać sie do hop upa w g36c JG? Czy trzeba rozkręcać cała replikę czy wystarczy jakieś śrubki poodkręcać i lufa sama wyjdzie. I czy może ktoś podesłać zdjęcia jak wygląda komora hop up i lufa po teflon fix'ie? Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 1. Zdejmujesz chwyt przedni. 2. Wykręcasz 3 śruby ukryte pod chwytem (2 nad lufą i 1 pod przednim mocowaniem szyny). 3. Odkręcasz imbusa z węższej strony pina trzymającego gniazdo magazynka i wyjmujesz tego pina. 4. Ściągasz gniazdo magazynka i rozpinasz znajdujące się tam wtyczki. 5. Wysuwasz lufę do przodu. 6. Komorę wciskasz i obracasz o 90 stopni w lewo. Dalej jak z każdą inną komorą. Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 20, 2008 Author Report Share Posted July 20, 2008 a która gumkę hop up polecacie która jest teraz DOSTĘPNA na www.specshop.pl ? Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 20, 2008 Report Share Posted July 20, 2008 (edited) a która gumkę hop up polecacie która jest teraz DOSTĘPNA na www.specshop.pl ? systeme lub zieloną G&G http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1637 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2950 Edited July 20, 2008 by DyingFetus Quote Link to post Share on other sites
misa Posted July 20, 2008 Author Report Share Posted July 20, 2008 Systema jest nie dostępna, a tą zieloną ktoś miał? Teraz mam element i nie jestem z niej zadowolony, zależy mi na zasięgu a nie na zwiększeniu skupienia kulek tak jak to jest w silikonie Element. Czy lepiej poczekać na silikon Guardera lub Systemy? Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Hmm... albo jestem słaby albo nie da się ściągnąć komory z lufy... próbowałem nawet wsadzić ją w imadło i nic... ciągle siedzi w tym samym miejszu :strach: Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Hmm... albo jestem słaby albo nie da się ściągnąć komory z lufy... próbowałem nawet wsadzić ją w imadło i nic... ciągle siedzi w tym samym miejszu :strach: W moim HK416 JG tez mialem ten problem. Uzycie olejku silikonowego pomaga i to bardzo Quote Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 zielona gumka G&G jest bardzo dobra,kolega w G3 CA używał jej z powodzeniem przez długi czas,pewnie używałby jej do teraz ale podczas przepychania lufy ją podarł Quote Link to post Share on other sites
K0T Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Ok udało mi się... Imadło czyni cuda! Teraz mój Guarderek genialnie podkręca. Teraz tylko kupię jakąś preckę systemki i będzie idealnie :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Zigfir Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Odkopię deczko temat. Właśnie wymieniłem gumkę w G36K na Systemę. Rozbrojenie oryginalnego, zestawu lufy gumki i komory też dało mi popalić. Najskuteczniejszą metoda okazało się lekkie podgrzanie komory za pomocą suszarki i przyłożenie odpowiedniej F. Prawdę powiedziawszy ie spodziewałem się aby az tak mocno to siedziało. Systema wydaje mi się sporo delikatniejsza od oryginału i odrobinkę cieńsza. Wiadomo iż gumka musi się nieco wyrobić ale w sumie mam wrażenie iż na maksymalnie podkręconym hopku kulki są mniej podkręcane niż na standardowej gumce (po 1k kulek) gdzie można je było ustawić nawet tak aby podkręcały do góry. W związku z tym pytanie czy z kolejnymi wystrzelonymi kulkami efekt się polepszy czy tez np przy okazji zakładania precki lepiej usztywnić nieco dystanser? Quote Link to post Share on other sites
domij96 Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 ja polecam systeme Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts