wolus113 Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Witam. Dostałem niedawno mundur czołgowy wiem o nim tyle że pochodzi z byłego bloku wschodniego a w necie nic nie mogę znaleźć o tym kamuflażu proszę o pomoc wrzucam foty : i tu w zbliżeniu bo zdjęcia ni są zbyt dobrej jakości: Co to za kamuflaż i z jakiego kraju pochodzi?? Góry dziękuje Quote Link to post Share on other sites
wally Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Mundur pochodzi z Niemiec Wschodnich. Quote Link to post Share on other sites
wolus113 Posted July 21, 2008 Author Report Share Posted July 21, 2008 a dzięki za odpowiedz , a możne jakieś rady co do wyposażenia do tego mundur?? Quote Link to post Share on other sites
Zitos Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Zwykłe wyposażenie armii DDR albo w 'deszczyku' , tylko przy ewentualnym zakupie uważaj bo ktoś jeszcze używał deszczyku w wersji bardziej zielonej. Co do występowania sporo tego jest w obiegu głownie allegro i niektóre sklepy. Quote Link to post Share on other sites
wolus113 Posted July 23, 2008 Author Report Share Posted July 23, 2008 Mam jeszcze jedno pytanie co do nakrycia głowy jakie używała armia DDR . Może to być polski Chełm?? Quote Link to post Share on other sites
MvB Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Mam jeszcze jedno pytanie co do nakrycia głowy jakie używała armia DDR . Może to być polski Chełm?? NRD-owski hełm powinien być taki: http://www.rangershop.pl/product-pol-4920-...y-z-siatka.html lub spadochronowy: http://www.rangershop.pl/product-pol-4919-...chroniarza.html Tylko ten drugi jest zgodny z polskim hełmem spadochronowym wz.63. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted July 23, 2008 Report Share Posted July 23, 2008 Co ciekawe DDR zakupił licencje na produkcje polskiego hełmu dla wojsk powietrzno-desantowych. Quote Link to post Share on other sites
wolus113 Posted July 23, 2008 Author Report Share Posted July 23, 2008 Czyli ten hełm Spadochronowy to jest polskiej konstrukcji ?? Ciekawe nie wiedziałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts