Mr Willson Posted December 23, 2009 Report Share Posted December 23, 2009 Kupiłem haixy z armyworld i również nie posiadają loga na podeszwie. Buty w świetnym stanie podeszwa jak nowa, skóra w świetnym stanie małe zagniecenia w miejscu zgięcia stopy, buty bardzo lekkie, zaryzykuje nawet porównanie do magnumów. Quote Link to post Share on other sites
count_martin3z Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Panucki, a ja mam pytanie odnośnie BW od Haix'a w modelu pustynnym... Przeglądam sobie ebay'a i szczerze mówiąc trochę zgłupiałem. Wkleję Wam kilka aukcji: But nr 1 But nr 2 O ile w przypadku buta nr 1. domyslam się, że to cywilna wersja? Sam nie jestem pewien. Zaś but nr 2. to kontrakt? W ogóle spotykam się z kilkoma nazwami. Między innymi: AIRPOWER P9 DESERT Kängor Öken Jak to jest z tymi butami? Cena między 1 i 2, to różnica ok. 100€ więc? Dzięki! Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 26, 2009 Report Share Posted December 26, 2009 Opisami aukcji nie należy się do końca sugerować. Podstawowe różnice w opisach tych butów to: 1. Aukcja dotyczy modelu "specjalnego" bez wstawek z GoreTexu i podana jest rozmiarówka BW. Rozmiar jest mały bo 41 lub 265 i są to buty nowe, lekko uszkodzone podczas producji. 2. Aukcja dotyczy podobno nowych kontraktowych butów BW z Goretexem, ale podana jest rozmiarówka cywilna. :poddanie: Zakładając, że kwestia rozmiarówki to tylko cywilny opis buta, podstawowa różnica polega na GT i tym że buty są pierwszego llub drugiego gatunku. Quote Link to post Share on other sites
count_martin3z Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Dzięki Wolf... A tak na przyszłość. Czym się w końcu kierować? Nie będę Wam wklejał przecież za każdym razem aukcji. Poza tym trochę mnie dziwi, że but pustynny jest o tyle droższy od zwykłych HAIX'ów 2005. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wstawki GORE to taki koszt przy produkcji... Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Najprościej prawidłową wojskową rozmiarówką, widoczną na języku. Opisy są nie zawsze zgodne z prawdą, można kierować się tylko zdjęciami, zakładając oczywiście, że towar na zdjęciu odpowiada temu w przesyłce ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 A ja się na Allegro natknąłem na Haixy 2008 - o co chodzi? Podróbki czy co? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=872233606 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=865816567 Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Obie aukcje wyglądają w/g zdjęć i opisów na oryginały. Pisałem już wcześniej, że podróbki nie występują w rozmiarówce BW, a tu nawet wskazówka jak mierzyć stopę ;-) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Po prostu się dziwię, bo nigdy wcześniej nie słyszałem o czymś takim jak HAIX 2008 Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Ja mam pytanie, co do P9: http://armyworld.pl/product-pol-442-HAIX-A...Bundeswehr.html. Czy ktoś kupował te buty z Armyworlda? W jakim są stanie? Bo zastanawiam się nad ich zakupem... Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 Pisałem kiedyś o ich stan w moim rozmiarze 44,opisali mi szczegółowe wady bodajże miały wytarty czubek jednego buta a w drugim był uszkodzony język. Wawix Quote Link to post Share on other sites
MAJCHER Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Osobiscie mialem wesola przygode z tymi P9'tkami. Zamowilem sobie rozmiar 45 (285)ale okazal sie za maly wiec wymienilem na 46 (290) i przyszly haixy ale za cholere nie sa to P9'tki. Szukalem po katalogach i nic nie znalazlem jakies z kosmosu chyba czy model eksperymentalny. Buty wygodne i dopasowane wiec nie krecilem juz afery i je sobie zatrzymalem. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Ja mam pytanko odnośnie tego modelu obuwia co ten obywatel ma na sobie może ktoś wie? ;) Wawix Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 (edited) Ja mam pytanko odnośnie tego modelu obuwia co ten obywatel ma na sobie może ktoś wie? ;) Wawix Poszperałem i znalazłem sam te obuwie to ''Hanwag Alaska GTX'' ale jak widać też jest ich kilka modeli,sorry za bałagan. Wawix Edited January 11, 2010 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 Ale koleś mi nie wygląda na prawdziwego żołnierza. Nie wzorowałbym się więc na nim ;) Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 11, 2010 Report Share Posted January 11, 2010 (edited) Cytuje słowa z Artykułu ''Przykładowa konfiguracja 1. linii wyposażenia, część 1. '' ze strony AWR. Hanwag (modele takie jak klasyczny Yukon, nowszy Alaska, czy zaprojektowany specjalnie na potrzeby sił specjalnych Special Forces... Tym się kierowałem ;) I przeglądając Ebay miałem na myśli te : http://cgi.ebay.de/Neue-Hanwag-Bergschuhe-...=item19b8f531c2 Wawix Edited January 11, 2010 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Wszystko OK, pamiętać tylko należy, że koleś na fotce to też rekonstruktor ;). A tak na marginesie to z tych dwóch par butów (Yukon i Alaska) bardziej polecam Yukony. Z kolei model Spezialkrafte to but od podstaw zaprojektowany dla sił specjalnych a nie model turystyczny zaadaptowany na ich potrzeby (jak dwa w/w). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Czy są w ogóle jakieś różnice pomiędzy modelem 2005 a 2008? A może to pic na wodę? Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted March 8, 2010 Report Share Posted March 8, 2010 Witam Mam pytanie: jak buty BW 2000 sprawdzają się podczas długich marszów po asfalcie i po szlaku górskim? Ostatnio miałem zamiar przejść 50km w polskich desantach to myślałem że sobie stopy sam scyzorykiem amputuje ;/ Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Witam Mam pytanie: jak buty BW 2000 sprawdzają się podczas długich marszów po asfalcie i po szlaku górskim? Ostatnio miałem zamiar przejść 50km w polskich desantach to myślałem że sobie stopy sam scyzorykiem amputuje ;/ To zależy... Jeśli pytasz, czy są wygodniejsze od polskich desantów to niestety z przykrością muszę stwierdzić że... Tak. Są cholernie bardziej wygodne. Jeśli wsadzisz w buty BW odpowiednią wkładkę, będą uber wygodne, niemalże nieprzemakalne, noga nie będzie ci się gotować etcetera... Ale to wszystko zostało już napisane wcześniej. Są też dość ciężkie - ciężki but bardziej zmęczy na dużych dystansach nogi, ale lepiej jest przerwać marsz z wycieńczenia, niż z powodu urazu stóp. Quote Link to post Share on other sites
turntablized Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Jeśli mówimy o tu o nowych z całą nieuszkodzoną futrówką to sprawdzą się na pewno o niebo lepiej niż desanty. Po 40 Km asfalt + teren dzień / noc z ciężkim plecakiem i pełnym szpejem 0 obtarć. Choć pod koniec zaczynały ciążyć - swoje jednak ważą. Quote Link to post Share on other sites
Tony Halik Posted March 9, 2010 Report Share Posted March 9, 2010 Po 40 Km asfalt + teren dzień / noc z ciężkim plecakiem i pełnym szpejem 0 obtarć. Choć pod koniec zaczynały ciążyć - swoje jednak ważą. Co ciekawe, są to jedne z nielicznych butów, które prędzej same się zetrą niż uszkodzą nam skórę (pod warunkiem używania w miarę dobrych skarpetek i odpowiedniego wiązania) - ja sam "zachodziłem" ostatnio podczas dłuższego marszu swoją parę: po dwóch latach przetarła się skóra na pięcie w obu butach. Żadnych przetarć pięty wtedy nie uświadczyłem, ba, teraz nawet gdy używam na strzelankach "przetarte" obuwie (któryś raz się zbieram do znalezienia miękkiego kawałka skóry i wklejenia do środka, i się zebrać nie mogę), nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Siemka mam pytanko odnośnie świeżo zakupionych Hanwagów Yukon,zakupione przeze mnie buty są w kolorze ''asche'' według zdjęć ciemny brąz,jak widzicie sami po fotach kolor wchodzi tak bardziej w ciemny oliv a brąz macie może pojęcie czy te buty po prostu z czasem ściemnieją i nabiorą odpowiedniego koloru poprzez stosowanie środków konserwacyjnych?Według opisu zgadzają się w 100%.I jeszcze pytanko odnośnie środków do konserwacji jak wiadomo jest to obuwie typowo trekingowe ktoś może coś doradzić? Jeśli ktoś zna się na rzeczy byłbym wdzięczny bo szkoda mi nie dbać o te buty skoro tyle kasy wydałem,rozumiecie mnie pewnie sami ;) Wawix Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Już wszystko jasne nie ten kolor będę musiał buty odesłać i sprowadzić z ich sklepu prawidłowy kolor,trudno kolejne 2 tygodnie w plecy. Wawix Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Jak śpiewał Rammstein: "Asche zu Asche Und Staub zu Staub..." Asche oznacza popiół, więc w przypadku koloru chodziło o popielaty :). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Witam. Panowie jak wygląda kwestia dowolności zakupu obuwia wśród "kampfschwimmersów"? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts