pumbishon Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Witam Wiem że był już temat o GR16 który ma podobne części ale z tego co przeczytałem na Spec Shopie to ten karabin ma dużo lepsze niektóre części takie jak uszczelniona głowica tłoka i świetną elektrykę: złocone styki itp. Dlatego moje pytanie dotyczy wymiany sprężyny na Systemę 130 lub nawet 140 bez wymiany innych części lub jeżeli jednak to jakich?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Tak, mazowiecky tuning się tu kłada... Bez jaj, wsadzić możesz każdą sprężynę. Przy takich tuningach, żeby to się kupy trzymało trzeba wymienić większość części (w praktyce wszystko). Jak odstawiasz fuszerę to najtaniej: metalowa głowica tłoka, prowadnica metalowa, bateria 12V, tłok wzmocniony. I może z 1k kulek wytrzyma... Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 Po co metalowa jak mam stalową?? Po co prowadnice jak mam łożyskowaną?? Po co 12 V jak wg. tabeli do 130 daje się 9.6. A tłok jest wzmacniany uszczelniany...... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Po co metalowa jak mam stalową?? Po co prowadnice jak mam łożyskowaną?? Po co 12 V jak wg. tabeli do 130 daje się 9.6. A tłok jest wzmacniany uszczelniany...... Metal to nie stal? Bez zębatek o zwiększonym przełożeniu TU lub STU nie pójdzie Ci na 9,6V... Tłok nie ma jak byuć uszczelniany, może być głowica tloka. To co dają w standardzie to zazwyczaj "pseudo" wzmocnione części, wiele karabinów po tuningu poprostu szybciej zużywa te części i potrzeba lepszych. Możesz spróbować, ale nie licz w tym przypadku na dużą żywotność karabinu... Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted July 25, 2008 Author Report Share Posted July 25, 2008 Ok, dzięki za info...ale wg. moich informacji i doświadczeń to akurat G&G robi najlepszą bazę do tuningu a już zwłaszcza w tym modelu. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Antol Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Ok, dzięki za info...ale wg. moich informacji i doświadczeń to akurat G&G robi najlepszą bazę do tuningu a już zwłaszcza w tym modelu. Pozdrawiam eeeee jakieś konkrety? Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Sorry, że odswieżam temat, ale nie chciałem zakładać nowego. Czy do tego SCARA będzie pasował zestaw FTK SP150 Guardera do M4 (precka 363mm) oraz jaką sprężyne wsadzić żeby uciągneła ja batka 9,6V? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts