Wolfi Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Potrzebuję eMki do CQB a nie chciałbym inwestować w chinola - natomiast na zakup następnej markowej repliki nie chcę wydawać kasy. Obecnie w mojej M15A4 RIS mam 420 fps z Borkiem od M16 i lufą 510 mm w tłumiku . Mam taki pomysł aby dokupić upper receiver oraz cały front od CQBR i krótką preckę ( komorę hopa i tak dokupuje KA więc bedze miał dwie) i w razie potrzeby zmieniać po posty cały front wraz z zespołem lufy. Moje pytanie jest takie - czy to ma sens i o ile spadną mi FPS-y przy montażu tak krótkiej lufy? Czyjej produkcji upper receiver-y pasują do korpusu CA? Jaką lufę wstawić? Link to post Share on other sites
hary934 Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 (edited) Jeżeli chodzi o ingerencje w GB to cylinder typ 3 z miejsca załatwi sprawę- stracisz sporo FPS'ów, bo zmieniając lufe na krótszą, to na pewno nie stracisz więcej niż 20 fps'ów. Edited July 26, 2008 by hary934 Link to post Share on other sites
Antol Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Hary .............. Tylko że, naprężenia w GB zostaną, cylinder i tak będzie musiał wymienić na typ 2 albo 3 w zależności jaka lufa, a sprężyna SP100(Guarder) wpłynie na żywotność GB, a ilość FPS będzie się nadawać do CQB Link to post Share on other sites
Wolfi Posted July 26, 2008 Author Report Share Posted July 26, 2008 Czyli nie da się tego załatwić po prostu zmieniając lufę. W takim razie jestem zmuszony kupić nową replikę do CQB. ...Ehh szkoda ze nie mam ICS-a Dziękuję za odpowiedzi - temat do zamknięcia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts