Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Nieparujące gogle dla okularnika - są jakieś

Recommended Posts

Witam... Na razie biegam w soczewkach z "tanimi" okularami (Okulary-ochronne-zolte), ale po ostatniej zabawie gdzie widziałem co kulka wystrzelona z porządnej repliki robi z okularami, szukam czegoś bezpiecznego i praktycznego. A skoro już szukam i nie zamierzam zbytnio oszczędzać tak na bezpieczeństwie, jak i wygodzie oraz "klimatyczności", to planuję jakieś porządne gogle.

W moim przypadku problemy (oczekiwania) są dwa:

1 - potliwość - mam bardzo potliwą cerę, a co za tym idzie, tak okulary jak i gogle szybko mi parują. Tak więc chętnie zapoznałbym się z opiniami praktyków które gogle najmniej parują nadal zapewniając pełne bezpieczeństwo

2 - okulary korekcyjne - da się to wygodnie połączyć z goglami bez większych problemów z parowaniem, czy lepiej pozostać przy soczewkach kontaktowych? W przypadku recenzji i opisów temat ten rzadko jest poruszany (jeśli już to lakonicznie) tak więc praktyczne doświadczenia i opinie są dla mnie najbardziej pożądane.

Soczewki sa zawsze niezdrowe na dluzsza mete, niezaleznie co mowia ludzie je noszacy.

Guarder C3 lub Daisy C3 (kopia Guardera), ewentualnie ktores nowsze - ale ja uzywam Guarderow C3 juz ponad 2 lata jak nie wiecej i jestem zachwycony. Posiadaja wkladke korekcyjna, do ktorej trzeba dokupic szkla na recepte.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...