Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Porównanie kolorów różnych producentów

Recommended Posts

dsc00558bi0.jpg

Powyższa fotka prezentuje różnice kolorystyczne różnych producentów.

Porównywany kolor to Olive Drab (OD).

Plecach WWCh

Pasoszelki + ładownice ak- miwo military

Canteen by Helikon

Kabura udowa by Guarder.

Jak widzimy WWCh i Guarder są bardziej zielone, natomiast Miwo + Helikon przechodzą bardziej w szarości. Fotka robiona koło 15.00 na zielonej mokrej trawce (po deszczu) bez lampy błyskowej w świetle dnia. :hyhy:

Może to komuś pomoże przy wybieraniu sprzętu :P

Plecak - nylon 600D

Och, ubawilem sie jak fredka...WWCH to tzw Kodura czyli poliester. Kolo nylonu to moze kiedys lezalo w jakims magazynie, ale obawiam sie, ze mam watpliwosci. Co wiecej z tego co wiem, H nie robi oporzadzenia z Cordury, a czegos innego (zblizone to do Endury czy jakos tak to sie nazywa). Jedyne elementy Cordurowe stosowane przez H, to w polarach Windsoper (na lokcjach) i odpowiedniku Gore w Marpacie na lokciach, kolanach i chyba tylku. Innych rzeczy z Cordura u nich nie kojarze (co nie znaczy ze nie ma)

Nie jestem krawcem więc nie rozpoznaje czym się różni endura od cordury :P Jest to info które dostałem w mejlu od gunsmoke'a jakiś czas temu.

Całkiem możliwe że jest tak jak mówisz. Co do plecaka to informacja o nylonie jest na stronie krakmana skąd ściągałem. IMHO jeśli ktoś coś sprzedaje to raczej wie co to jest ;D