junek Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 witam mam lekki problem z mechanizmem spustowym (tak mi sie wydaje) opis przypadku: gdy strzelam na trybie ciaglym pare serii po 3-5 kulek czasem mi sie zacina mechanizm spustowy i nie da rady zatrzymac strzelania ze czasem mi pol maga wystrzeli zamiast tych 5 tak jest gdy blowback jest on i off :/ wie ktos czym to jest spowodowane i jak temu zaradzic? kolejny problemik: gdy sobie ustawie dobre hu po strzelam chwile i "odkreca" sie w tyl potem znowu ustawiam jak ma byc i tak w kolko zawsze gdy spojrze po rundzie na hu jest cofniety czyli mniej wiecej co 30 min. pewnie to wina blowbacka ale podoba mi sie jego praca takie realistycze wiec nie chce go wylaczac.. mozna jakos te koleczko od hu zablokowac zeby nie wracalo? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 17, 2008 Report Share Posted August 17, 2008 Nie ma tam śrubki do dokręcenia kółeczka? A magiczna seria to pewnie za mocno zaciśnięte blachy stykowe. Nie puszczają kostki do tyłu, nie dają jej wracać. Quote Link to post Share on other sites
junek Posted August 18, 2008 Author Report Share Posted August 18, 2008 (edited) nom jest srubeczka ;) ale skitrala sie za korpusem nie zauwazylem jej a co do tych blach to mozna je jakos odcisnac albo cos?? i one sa nad spustem?? Edited August 18, 2008 by chester Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Najpewniej są tam gdzie kostka stykowa. Patrz co popycha spust i gdzie to idzie. Zluzować da się zawsze. Z reguły śrubokręcikiem wystarczy je rozgiąć. Quote Link to post Share on other sites
junek Posted August 19, 2008 Author Report Share Posted August 19, 2008 ok dzieki za pomoc ;) cos tam poszperam dzisiaj albo jutro zobacze jak z czaem mi wyjdzie ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts