Shikamaru Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) Wiec tak, mam mały problem z moja repliką. Otóż, dzisiaj podczas strzelania zaczela sie dusic. Ciężko mi jest to nawet opisać. Po prostu kulki byly w środku ale nie chcialy wyleciec. Po wyjeciu kulek mechanizm chodził dobrze. Przeczyscilem lufe wyciorem kilka strzałów bylo dobrych i znowu replika sie dusi. Czasami bylo tak ze sie dusila i nagle wylatywala kulka z dziwna rotacją na kilka metrów albo wylatywały dwie na raz. Nie znam sie na tym zabardzo, replike mam od 3 tygodni i działała do tej pory dobrze. Pomóżcie !!!! Edited August 19, 2008 by Shikamaru Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
evel Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Pewno jakieś bazarkowe,nie polerowane :) Quote Link to post Share on other sites
Shikamaru Posted August 20, 2008 Author Report Share Posted August 20, 2008 Kulki P&J ale kolega pozyczal ode mnie kulki na strzelanie (korzystalismy z tych samych) i jemu nic sie z replika nie działo, poza tym po zamianie magów z kolegą ja mialem to samo a on nic. Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Sprawdź czy hop-up nie jest za mocno ustawiony. Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 miałem to samo, na 10 strzalow 9 bylo pustych albo wogole nic nie wylatywalo. u mnie bylo podwiniecie gumki hop up, jesli to samo jest u Ciebie to musisz wyslac replike do serwisu Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted August 21, 2008 Report Share Posted August 21, 2008 A czy masz w tej replice precke?? Quote Link to post Share on other sites
Shikamaru Posted August 21, 2008 Author Report Share Posted August 21, 2008 Precki nie mam. Quote Link to post Share on other sites
Shikamaru Posted August 22, 2008 Author Report Share Posted August 22, 2008 Dużo czasu schodzi z wymianą gumki hopup?? Mozna ja jakoś poprawić bez kupowania nowej ???? Quote Link to post Share on other sites
zborekp Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) ja tam swojego ak tylko to cm.031a ale to mało co się w środku różni od wersji c, a może nic? ja gumke w 5 minut wymieniam: Odkręcasz te 4 śrubki które są widoczne w gnieździe i poza gniazdem magazynka, ściągasz osłone zamka, tam jest taka malutka śrubeczka, odkręcasz ją,odkręcasz śrubke tą co sie hopka podkręca, wyjmujesz to duże czarne i rozciągasz kałaszka na 2 częśći:i masz już 2 częsci; teraz uważaj żeby z pierwszej części nie wyleciały nakrętki, tam jak masz lufę i komorę to są 2 śrubki: odkręcasz je , wyciągasz lufe już chyba z gumką jak niejest prawidłowo to popraw, uważaj żeby z komory dystanser nie wyleciał, później skłądasz jak rozkładałeś,dużo rozkręcania przy nim niemma. Gwarancji nie stracisz:p Edited August 22, 2008 by zborekp Quote Link to post Share on other sites
zborekp Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 (edited) xxx Kurcze jak sie usuwa posty? Usuncie tego posta albo powiedzcie jak Edited August 22, 2008 by zborekp Quote Link to post Share on other sites
marpas93 Posted August 24, 2008 Report Share Posted August 24, 2008 Zdaje mi się że masz kulkę w lufie. ps. a od kulek PJ to niech cię ręka boska chroni Quote Link to post Share on other sites
Shikamaru Posted August 24, 2008 Author Report Share Posted August 24, 2008 Mały Update Broń wogóle nie strzela, juz nawet nie dyszy. Kulki w lufie nie mam bo bylo sprawdzanbe. Cmka pojechala na przegląd do pobliskich znawców:P W każdym razie dzieki za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
zborekp Posted August 25, 2008 Report Share Posted August 25, 2008 oj to jak już nie dyszy to może jakiś śmieć w żebatki wpadł? Tylko jak?! Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted September 4, 2008 Report Share Posted September 4, 2008 (edited) Zborekp, żadne śmieci w gb... Shikamaru Mi się te kulki cieły w lufie i magu w stokowej cymce 1 serii 280 fps z aluminiową niezbyt precyzyjną lufą. Kumplowi się tną w minimi nawet te P&J "te lepsze" w boxie, w midcapach i w lufie Na innych kulkach problemy znikały. Poczytaj opinie o kulkach w dziale aegi 1 klasa, opisy i informacje, przyklejony temat. Będziesz wiedział co raczej można kupić bez obaw następnym razem, bo w przypadku P&J niska cena skądś się bierze. Jak Ci się kulki tną to 1 zasada, co każdy na logikę powinien sam zajarzyć - nie strzelać dalej ! Wyjąć maga, usunąć wyciorem kulkę/i i dopiero wtedy. Jeżeli się to powtarza to najpierw się sprawdza: 1. czy nie masz za mocno pokdręconego hu (który potrafi blokować kulki) 2. przestrzelac na innych kulkach 3. przestrzelać na innych kulkach i innym magazynku Kumpel chciał sobie "wystrzelić" zblokowane kulki i zmielił sobie zębatki i tłok. Obyś nie miał tego samego. Jeżeli totalnie nic nie rusza, to mogłeś też spalić bezpiecznik, kable mają przebicie, w gb coś nie styka itp. Zdaj relację co było nie tak jak wróci z "serwisu". Edited September 4, 2008 by RED (Lone Wolf) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts