Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Systema PTW- problem z fotokomórką

Recommended Posts

Przyjechały do mnie niedawno dwie sztuki M4 (burst) PTW- Max oraz Gen3. W obu po około tygodniu zaczęły sie problemy z fotokomórką- w maxie burst praktycznie już nie działa- wali auto (na single prawidłowo), a w gen3 na single zębatka zostaje w losowym położeniu. Guny wywaliły około 2tyś kulek.

Czy ktoś miał podobny problem?

• 2 months later...

Aby nie zakładać kolejnego tematu dopinam się pod ten z kolejnym problemem. Zakupiłem M4 Max licząc na jej "większą niezawodność" niż zwykłego Aega. Wiem,że PTW to nie jest sprzęt niezniszczalny i ma się prawo psuć. Jednak za ten chajc spodziewałem się czegoś z "twardszej gliny". Po wystrzeleniu 4 magazynków, kulki przestały być podawane. Pomyślałem sobie, że magazynek. Co się jednak okazało: dysza dosłownie rozpadła się na dwie części :poddanie: Jej przednia część została w komorze a reszta razem z cylindrem. Nie dziwiłoby mnie to gdyby nie fakt, że gun na tym cylindrze wypluł 400 kulek i raczej nie było to zmęczenie materiału. Zadzwoniłem do Asg Shopu. Pytano mnie przede wszystkim o rodzaj kulek, które używałem. Były to Xtreme Precision 0,25. Czy faktycznie przyczyną mogły być kulki? Na szczęście dzięki świetnej obsłudze sklepu cylinder wraz z zespołem lufy pojechał już na serwis a mnie wciąż gnębi pytanie co mogło być tego przyczyną ? Jeżeli ktoś miał już podobną sytuację to proszę o podpowiedź aby na przyszłość wyeliminować kolejne takie zdarzenie. Dodam, że mam cylinder czerwony.

P.s: Ta usterka nie zmienia faktu, że Emcia wygląda jak i strzela poprostu cudniee Zakochałem się :twisted:

Edited by miloslupsk

Tutaj raczej nikt Ci nic konkretnego nie powie ponieważ jesteś pierwszą osobą w Polsce, której pękła dysza.

Pytałem o rodzaj kulek, ponieważ zdarzały się przypadki rozgniecenia dyszy na BBB Max z powodu tego, że kulki te są cholernie twarde i jak się przytną w magazynku to dysza ich nie przetnie tylko się zdeformuje.

Jeżeli dysza pękła, to wszystko wskazuje na wadę owej dyszy i zostanie wymieniona w ramach gwarancji.