KomaroV Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Witam wszystkich maniaków. W Airsoft bawię się od 8 miesięcy, a jak wiadomo apetyt rośnie w miare jedzenia i ok 370 fps zaczyna być za mało. Proszę więc bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w doborze części do mojego AKS74 do Boya. Na dzień dzisiejszy wyminiłem gumkę Hop-up na silikon Guardera i wstawiłem prec lufę. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 (edited) 370 za mało? Poszukaj a nie zakładaj tematu. Nawet jest wątek o tuningu boyowej 74. Tutaj. ...370 to mało ? Edited August 27, 2008 by yakarov Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Właśnie też lekko zdębiałem. 370 fps to bardzo dużo. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Dokładnie... Radzę sobie strzelić z tych 370 fps w dupę z odległości 5 metrów i wtedy powiedzieć czy to jest mało... Co to się porobiło, fpsy w głowach przewracają... Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 370fps to dużo. A że zrobiłeś to, co najważniejsze, czyli wstawiłeś lepszą lufę i gumkę, to możesz na luzie dać sobie spokój. Kurna, 370 fps w AKS i jeszcze mu mało? BTW: Widziałem dzisiaj AKS-U 74 od Boyi/PJ - miał ponoć 400fps, a zasięg miał pi razy oko 2,5 raza mniejszy od mojego karabinu, który ma 10 fps mniej, ale za to normalne części. Porównane strzelając w wodę, kulki robią wyraźne rozbryzgi... zamiast przeznaczać kasę na niepotrzebny Ci dalszy tuning mocowy możesz włożyć trochę siana w części mechanizmu, poprawi kulturę pracy. Komora hop up też przyda się lepsza, jeśli jeszcze nie wymieniłeś. pzdr Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 Jemu pewnie sprężyna lekko się ścisnęła i kieruje się sklepem,nie mówiąc o hop upie,przecież o to chodzi. Zamiast kazać tuningować każcie kupić gumkę i lepszą komorę np. Nie mówiąc o szczelnych częściach. Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 BTW: Widziałem dzisiaj AKS-U 74 od Boyi/PJ - miał ponoć 400fps, a zasięg miał pi razy oko 2,5 raza mniejszy od mojego karabinu, który ma 10 fps mniej, ale za to normalne części. AKS-U ma dosyć krótką lufę więc pewnie dlatego. Mój AKS-74N ma te 380 fps i zasięg skuteczny wynosi około 50m. Jak dla mnie to do lasu starcza w zupełności. I nie muszę się bać że z 10 metrów komuś głowę odstrzelę. Mniej się obawiam snajperki z 800fps na pokładzie niż kogoś kto w szturmówkę wpakował 450 fps. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts