HustleR Posted September 10, 2008 Report Share Posted September 10, 2008 (edited) Czy ktoś ma lub widział może tę replikę? i mógłby się na jej temat wypowiedzieć? Edited September 10, 2008 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Nikt nie widział? Cóż... chyba będę pierwszy w takim razie :lol: Quote Link to post Share on other sites
Wojtek96 Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Napewno gorsze od Cymy :) kupować cyme! Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted September 11, 2008 Author Report Share Posted September 11, 2008 Napewno gorsze od Cymy :) kupować cyme! Lol - już zamówione więc za późno :) Poza tym mam inne zdanie na temat Cymy :wink: Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Z tego co się oriętuje to od cymy lepszy... Więcej FPSa i psuje sie żadziej... Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 Dostałem - mam, Byłem już dwa razy w boju :wink: Być może jestem pierwszą osobą w Polsce która ma tę replikę :lol: (przynajmniej nie znalazłem nigdzie ani słowa o niej) - Jeśli ktoś ma niech da znać Kilka słów o replice: -Prędkość wylotowa (producent deklaruje 410-430) - Nie mierzyłem na chrono bo nie mam więc nie wiem czy tak rzeczywiście jest ale w porównaniu z M4A1 JG III gen (400 fps deklarowane) moc wydaje się być większa na tych samych kulkach - Powtarzam wydaje mi się - to nie jest profesjonalna recenzja tylko moje odczucia więc niech nie zjadą mnie zaraz jacyś profesorowie :!: -Metal + Drewno - Metal jest ok ale nie najwyższej jakości - Drewienko takie sobie ale też miło wygląda. -Zasięg - znowu - nie mierzyłem miarką ale przewyższa wszystkie chińczyki (cymy, JG) Marujce i Plastik Army moich kumpli z ekipy o dobre 15m - podobnie jak moje M4A1 JG III gen. -Celność - tu już gorzej - przy ok 40 m kulka ma tendencje do uciekania w lewo ale też nie zawsze - Kulki EXCEL 0,25g -System hop-up - znowu minus - regulacja fatalna - Bardzo ciężko ustawić i mam wrażenie, że po pewnym czasie samo się rozregulowuje - do wymiany - Dla porównania hopek w M4A1 III gen JG działa świetnie! -Podczas strzelania - tłok wali w środku z taką siłą jak w prawdziwej broni niemal - Mam nadziejęm, że się to nie rozleci :wink: -Minusy: Małe chińskie rączki zgubiły jedną śrubkę od kolby :wink: -Włożenie batki do kolby wymaga małej wprawy i stalowych nerwów :uśmiech: -Luzy na muszce - Już przykręciłem -Kompatybilność z mid-capami Waffle http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._MAG%20Magazine Dobrze podają kulki - bez zarzutu Ogólnie nie spodziewałem się fajerwerków za tę cenę ale nie jest też najgorzej. Po wstawieniu precki, gumki i pewnie nowej komory z lepszą regulacją będzie gites Następne info dam jak coś pogrzebie i poprawią się osiągi albo jak coś się zepsuje :wink: Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted January 12, 2009 Author Report Share Posted January 12, 2009 (edited) No i jestem już po pierwszej awarii. Co się okazało - Po podłączeniu baterii 9,6V padł silnik. Zakupiłem nowy silnik CA High Torque i przy okazji wymieniłem kilka części -sprężyna - zmieniłem na M120S Systemy (w stocku była M130 :-F ) -prowadnica sprężyny - zmieniłem na wzmocnioną łożyskowaną V3 Systemy -kable - zmieniłem na GFC (obecnie nie ma bezpiecznika a także chińskiego mosfetu który znajdował się w stocku a teraz orbituje gdzieś wysoko po wystrzeleniu go przezemnie w kosmos) -Precrurka Systema -gumka Guarder -zrobiłem shimming na podkładkach Systemy Działam na baterii 9,6V 1400mAh Strike Systems (Rof jest generalnie taki, że się przestraszyłem ;-) ) Zmierzę jak dopadnę chrono ale podejrzewam jakieś 18-20 k/s (mogę się mylić!) Na 8,4V również bardzo przyzwoity. Generalnie to zasięg na tej sprężynie spadł minimalnie za to Rof który w stocku był żałosny wzrósł znacznie. Planuję zmianę na gumkę Systemy którą chciałem założyć w weekend ale niestety oderwał się łepek śrubki od regulacji HU (tak, że gwint został w środku suwadełka służącego do regulacji) i teraz czekam już na nową zamówioną komorę KA Planuję również wymianę zespołu cylindra na BU Guardera wraz z nowym tłokiem Guardera i sprężyną M130 Guardera - BTW w stocku zespół cylindra i połączenie GB-komora są super szczelny (test strzykawki i test papierka na wlocie kulek do komory podczas strzalu) Zobaczymy jak to będzie wyglądało po wymianie części. Jak widać ze stocka w GB zostanie niewiele (szkielet, łożyska i zębatki) Po drugie replika chodź ładna i bardzo ją lubię to jednak przygoda z silnikiem i rozwaloną komorą a także luzy tu i ówdzie oraz brakujące śrubki sprawiają, że nie jestem z niej do końca zadowolony. Z drugiej strony jest szczelna :) Mimo wszystko tunningowanie jej (chodź dawno minąłem się z pojęciem OPŁACALNOŚĆ :wink: ) daje mi dużo frajdy i satysfakcji. Przed zmianą zespołu cylindra postaram się podać dokładny ROF i Vpocz kulki jak również uczynię to po wymianie części EDIT: Sama replika to jest najprawdopodobniej TO! Edited January 12, 2009 by HustleR Quote Link to post Share on other sites
tomekl119 Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Wiem ze temat juz martwy ale musze cie zmartwic - miałem go pod koniec 2007 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts