lukemj Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 (edited) Wielu z Airsoftowców grało a nawet "wychowało" się na AA. Stąd pewnie taka zatrważająca ilość eMek ;] Wpadłem sobie ogolnie na mało oryginalny pomysł rozgrywek Airsoftowych a bazie gry tzn: - poszukac miejscówki podobne do plansz gry - podzielic sie na rowne oddzialy [z limitacją tak w oryginale snajperow[powiedzmy 500fps +] i AR[tu bedzie wszystko co ma box magi ew w razie braku minimi rpk itd zwykle repliki z hi capami] no i normalni szturmowcy za replikami <450fps i magami real cap ;] - przydzilić po 2 smoki [saletrowe home made lub jakies kupowane] i jednego fraga [achtung w srajtasmie zasypany kulkami 0,12 (pomysl innych forumowiczów, ja osobiscie jeszcze nie próbowałem)] - postarac sie w miare mozliwosci o odwzorowanie storn konfliktu ubiorem i bronią - przestrzegac zasad dowodzenia itd [tzn sluchac przełożonych ;p ] - no i wiadomo robić podobne zadanie jak w grze z czasem je urozmaicając jakos fajnie - aha no i wiadomo super sie bawić ciekawi mnie czy takie coś już działa a jak nie to czy znajdą się ludzie np na slasku [gdzie jest duuużo miejscówek jakis opuszcoznych] aby np robić szybkie weekendowe wypady na taką forme zabawy, szybka akcja, zgranie druzyny i duzo adrenaliny TZW Szybki Szpil ;] Ps i jak do cholery zrobic sobie foto w sygnaturze? Edited September 13, 2008 by lukemj Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 A czym się to różni od zwykłej napierdalanki? I sorry, ale jak wy używacie achtungów, to na prawdę współczuję. Quote Link to post Share on other sites
lukemj Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 (edited) wlasnie nie uzywamy, ale ktos pisal ze to fajnie działa ;] a co do napierdalanki to fakt tyle ze ma lepszy klimat i unormo wane zasady wiec gra się o wiele bardziej równo [tzn szanse sa rowne] no i to głównie chodzi o AA;owy kilmat tego napier... strzelania [stosuj interpunkcję i polskie litery. Zdania zaczynamy wielkimi litrami.] Edited September 13, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Nie no spoko, tylko nie widzę w tym nic innowacyjnego :) Chyba, że u Was tego nie ma to wtedy ok. Quote Link to post Share on other sites
Behemoth Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Ehh, dla mnie głupi pomysł przecież to ma mieć klimat " Wojskowy " a nie AA Quote Link to post Share on other sites
lukemj Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 Przecież napisałem że nic odkrywczego to nie jest, po prostu szukam ludzi którzy albo już to robią, albo by chcieli brać udział w takich zorganizowanych napie-strzelankach. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Takie coś nazywa się LARP, albo MilSim. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Że co? Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 (edited) A nie? Jak nie to przepraszam :-F Edited September 13, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 Raczej nie... To jest poprostu zwykła sobotnia/niedzielna nawalanka... Ja bym ten temat skasował, bo nic tutaj sensownego nie da się wnieść :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 To jest poprostu zwykła sobotnia/niedzielna nawalanka...Dokładnie, tyle, że z jakimś scenariuszem. Ja bym ten temat skasował, bo nic tutaj sensownego nie da się wnieśćJa też bym skasował, ale zaraz będzie standordowa akcja "bo wam się wszystko nie podoba i wy wszystko krytykujecie i zróbcie lepszy scenraiusz". Quote Link to post Share on other sites
lukemj Posted September 13, 2008 Author Report Share Posted September 13, 2008 (edited) lol, bez przesady po prostu pytam czy ktos takie cos organizuje albo jest chetny do wposlpracy i tyle wiadomo ze to zaden cud skopiowac pomysl, ale realizacja moze byc bardzo przyjemna i relaksujaca [Zacznij pisać poprawnie. Kolejny raz nie będę Ci zwracał uwagi.] Edited September 13, 2008 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 lol, bez przesady po prostu pytam czy ktos takie cos organizuje albo jest chetny do wposlpracy i tyle wiadomo ze to zaden cud skopiowac pomysl, ale realizacja moze byc bardzo przyjemna i relaksujaca Czy ktoś to realizuje? Tak, wszyscy na sobotnich/niedzielnych strzelankach. Co tutaj jeszcze można dodać? NIC. Ja bym tego nawet scenariuszem nie nazwał, bo to, że w teamach jest po równo granatów, taki sam (porównywalny) sprzęt nie tworzy nawalanki scenariuszem. Co za różnica czy rozejdziecie się w dwóch kierunkach i będziecie sie siekać, czy w czasie tego siekania użyjecie achtungów i smoke'ów ? Dowodzenie: no... Bez tego to rzeczywiście nawet "jebanki" nie da się przeprowadzić. Moim zdaniem w tym temacie EOT. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts