Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AA Americas Army

Recommended Posts

Wielu z Airsoftowców grało a nawet "wychowało" się na AA.

Stąd pewnie taka zatrważająca ilość eMek ;]

Wpadłem sobie ogolnie na mało oryginalny pomysł rozgrywek Airsoftowych a bazie gry tzn:

- poszukac miejscówki podobne do plansz gry

- podzielic sie na rowne oddzialy [z limitacją tak w oryginale snajperow[powiedzmy 500fps +] i AR[tu bedzie wszystko co ma box magi ew w razie braku minimi rpk itd zwykle repliki z hi capami] no i normalni szturmowcy za replikami <450fps i magami real cap ;]

- przydzilić po 2 smoki [saletrowe home made lub jakies kupowane] i jednego fraga [achtung w srajtasmie zasypany kulkami 0,12 (pomysl innych forumowiczów, ja osobiscie jeszcze nie próbowałem)]

- postarac sie w miare mozliwosci o odwzorowanie storn konfliktu ubiorem i bronią

- przestrzegac zasad dowodzenia itd [tzn sluchac przełożonych ;p ]

- no i wiadomo robić podobne zadanie jak w grze z czasem je urozmaicając jakos fajnie

- aha no i wiadomo super sie bawić

ciekawi mnie czy takie coś już działa a jak nie to czy znajdą się ludzie np na slasku [gdzie jest duuużo miejscówek jakis opuszcoznych] aby np robić szybkie weekendowe wypady na taką forme zabawy, szybka akcja, zgranie druzyny i duzo adrenaliny TZW Szybki Szpil ;]

Ps i jak do cholery zrobic sobie foto w sygnaturze?

Edited by lukemj

wlasnie nie uzywamy, ale ktos pisal ze to fajnie działa ;]

a co do napierdalanki to fakt tyle ze ma lepszy klimat i unormo wane zasady wiec gra się o wiele bardziej równo [tzn szanse sa rowne] no i to głównie chodzi o AA;owy kilmat tego napier... strzelania

[stosuj interpunkcję i polskie litery. Zdania zaczynamy wielkimi litrami.]

Edited by Foka
To jest poprostu zwykła sobotnia/niedzielna nawalanka...
Dokładnie, tyle, że z jakimś scenariuszem.

Ja bym ten temat skasował, bo nic tutaj sensownego nie da się wnieść
Ja też bym skasował, ale zaraz będzie standordowa akcja "bo wam się wszystko nie podoba i wy wszystko krytykujecie i zróbcie lepszy scenraiusz".

lol, bez przesady po prostu pytam czy ktos takie cos organizuje albo jest chetny do wposlpracy i tyle

wiadomo ze to zaden cud skopiowac pomysl, ale realizacja moze byc bardzo przyjemna i relaksujaca

[Zacznij pisać poprawnie. Kolejny raz nie będę Ci zwracał uwagi.]

Edited by Foka

lol, bez przesady po prostu pytam czy ktos takie cos organizuje albo jest chetny do wposlpracy i tyle

wiadomo ze to zaden cud skopiowac pomysl, ale realizacja moze byc bardzo przyjemna i relaksujaca

Czy ktoś to realizuje? Tak, wszyscy na sobotnich/niedzielnych strzelankach.

Co tutaj jeszcze można dodać? NIC.

Ja bym tego nawet scenariuszem nie nazwał, bo to, że w teamach jest po równo granatów, taki sam (porównywalny) sprzęt nie tworzy nawalanki scenariuszem. Co za różnica czy rozejdziecie się w dwóch kierunkach i będziecie sie siekać, czy w czasie tego siekania użyjecie achtungów i smoke'ów ?

Dowodzenie: no... Bez tego to rzeczywiście nawet "jebanki" nie da się przeprowadzić.

Moim zdaniem w tym temacie EOT.