Qbakam Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Witam, kiedyś na forum natknąłem się na temat o tłumiku za 10zł. Niestety używając wyszukiwarki nie znalazłem go. Mam ogromną prośbę do forumowiczów: Czy ktoś z was, zorientowanych mógłby zapodać linkiem do tego tematu? Co do samego tłumika, pamiętam, że konstruktor w teście wypowiadał się w samych superlatywach (jeśli chodzi o wyciszenie). Sam posiadam AUG'a JG (tak jak tamten twórca) i myślałem nad wyciszeniem swojego Steyra, gdyż jest bardzo głośny. W tym celu pragnę wykonać: -tłumik dźwięku -wyłożenie zewnątrz szkieletu gb. i pustych przestrzeni wewnątrz obudowy pianką do wyciszania kompów -wypodkładkowanie zębatek I tu drugie pytanie, która z tych czynności najlepiej wytłumi? Czy może zrobić coś jeszcze? Proszę o nie usuwanie tematu, niedługo zamieszczę tu fotki swojego AUG'a z tłumikiem własnej roboty. Pozdrawiam i proszę o wasze odpowiedzi i sugestie w kwestii tłumika i wyciszenia. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted September 19, 2008 Report Share Posted September 19, 2008 cichy zestaw systemy Quote Link to post Share on other sites
kozak9 Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 pojdz do sklepu z czesciami samochodowymi, u mnie we wro nawet w lakierniczym maja taka wykladzine do wyciszania aut, zarabiscie wycisza ale jest dosyc ciezka, wiec nie wiem czy sie sprawdzi, ale nawet zwykla wata bawelniana ci pomoze :P Quote Link to post Share on other sites
BleaR Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 http://rgsa_scorpios.republika.pl/art/tlumik.htm Masz :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts