sokol93 Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 (edited) Tak jak w temacie co lepiej wybrać? M4 S-System - BOYI M4 AKM - CYMA AKM AK-74M - BOYI AK-74 Chodzi o replikę rzędu 400 zł FULL METAL. Co z tych trzech jest najlepsze? Co jest metalowe w M4? Z góry dziękuję... :uśmiech: Edited September 23, 2008 by sokol93 Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Najlpiej wziąść AK-47 CMy. http://gunfire.pl/product-yid-1144793020-K...gearbox-v3.html W tym przedziale cenowym nic lepszego nei znajdziesz. Chyab ze wywalisz 650zł na m16a4 PJta... Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 A nie lepiej zamiast cm028 wziąć tego AKM? On też jest Cymy i chyba lepszy Quote Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Poczytaj sobie tematy o cm.028 i cm.036. AKM ma większą prędkość wylotową, ale ryzykujesz większym zużyciem części i jest szansa, że szybciej zje Ci zębatki. Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 A co sądzicie o M4 bo na razie on mnie najbardziej przekonuje? Quote Link to post Share on other sites
Qui-Gon Jinn Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Boyi nie robi dobrych replik, nie miałem nigdy, ale słyszałem dużo... I to mu wcale nie schlebiało.... Ja sam mam mp5sd6 JG II generacji i tak mnie średnio zadowala... Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Boyi nie robi dobrych replik, nie miałem nigdy, ale słyszałem dużo... I to mu wcale nie schlebiało.... Po prostu pięknie, skąd możesz wiedzieć że boyi nie robi dobrych replik skoro własne doświadczenie opierasz tylko i wyłącznie na opinii zasłyszanej. Żeby nie było OT. Sokol93 sam mam replikę M4 Boyi i nigdy nie miałem z nią jakichkolwiek problemów. Ostatnie repliki Boyi (seria wypuszczona przez krakmana) są jakościowo jak i pod względem osiągów dobre jak na chińczyki. Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 24, 2008 Author Report Share Posted September 24, 2008 A kupował coś w COG-ASG? Może ktoś zaopiniuje ten sklep bo repliki są dwa razy tańsze niż u KRAKMANA... Czy to dobry sklep i nie obawiać się tam kupować? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Dobry sklep i możesz spokojnie kupować. W Krakowie sporo ludzi już tam zakupy robiło i chwalą. Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 24, 2008 Author Report Share Posted September 24, 2008 (edited) Może mi ktoś powiedzieć co w M4 S-System Boyi jest wykonane z metalu? Bo na filmiku z Gunfire mówią, że wszytsko oprócz kolby i body, a jak pisze po sklepach to piszą ze tylko kolba nie jest z metalu? I co zmieniają u KRAKMANA - tylko bebechy czy body też? Bo zastanawiam się nad kupnem w COG. Jest w COG o 170 zł tańszy Edited September 24, 2008 by sokol93 Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 25, 2008 Author Report Share Posted September 25, 2008 (edited) Bardziej opłaca się M4 kupić u KRAKMANA za 500zł czy od COG-ASG za 330zł - (u Krakmana są zrobione zmiany w GB) - # głowica tłoka wymieniona na wzmocnioną kierunkową głowicę tłoka wraz z łożyskowaniem. Łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny co wydłuża jej żywotność # plastikowe łożyska wymieniamy na wzmocnione łożyska kulowe 7mm # sprężynę na sprężynę (120 m/s), co ma odzwierciedlenie w większej mocy repliki # plastikową prowadnice na wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej Edited September 25, 2008 by sokol93 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 W emkach boyi plastikowy jest chwyt przedni i pistoletowy oraz kolba. Ja bym brał z cog, jednak 170 zł za te zmiany, które krakman robi to sporo. Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 26, 2008 Author Report Share Posted September 26, 2008 Doradźcie co lepsze bo mam wielki ból głowy i nie mogę się zdecydować ... Quote Link to post Share on other sites
sokol93 Posted September 26, 2008 Author Report Share Posted September 26, 2008 Pytanie za które zostanę zlinczowany: czym się różni PJ od Boya? Quote Link to post Share on other sites
skimek Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 PJ wersji PJ/BOYI to BOYI z modyfikacjami Krakamana i tyle. Czy jest warte ceny ocenisz sam :D Quote Link to post Share on other sites
rymek1987 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...roducts_id=1233 Witajcie;p co sądzicie o tym powyżej? Cena w dolarach.Ponoć full metal. I pytanko.Ile by wyniosła przesyłka? Quote Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Nie wyślą Ci tego. Ta replika nie jest wysyłana do Polski, na Tajwan i na Filipiny. Quote Link to post Share on other sites
rymek1987 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Ups.TO widać polska to jednak kraj trzeciego świata:) Quote Link to post Share on other sites
WolfHeart Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Nie do końca. Poczytaj, co tam piszą o niektórych replikach. A&K zawarło z którymś importerem w Polsce umowę, że ich repliki mogą trafiać tutaj jedynie za pośrednictwem tegoż właśnie importera. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 PJ wersji PJ/BOYI to BOYI z modyfikacjami Krakamana i tyle. Czy jest warte ceny ocenisz sam :D standardowe Boyi mają nietypową, bardzo sztywną sprężynę, przez co replika troche cierpi (większe obciążenia GB). Zmiany Krakmanów podobno dość mocno zwiększają trwałość bez straty osiągów. Kumpla M4 Boyi na standardowej sprężynie zjadło zęby na toku, po wymianie springa na guardera M120 sytuacja bardzo sie poprawiła. Spring kosztował chyba 50pln, tłok 40. Decyzję co do opłacalnosci podejmiesz sam, ale uwzględnij, ze bez tych zmian w krytycznym momencie na strzelance replika może Ci zrobić brzydkiego psikusa ;) Quote Link to post Share on other sites
skimek Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 standardowe Boyi mają nietypową, bardzo sztywną sprężynę, przez co replika troche cierpi (większe obciążenia GB). Zmiany Krakmanów podobno dość mocno zwiększają trwałość bez straty osiągów. Kumpla M4 Boyi na standardowej sprężynie zjadło zęby na toku, po wymianie springa na guardera M120 sytuacja bardzo sie poprawiła. Spring kosztował chyba 50pln, tłok 40. Decyzję co do opłacalnosci podejmiesz sam, ale uwzględnij, ze bez tych zmian w krytycznym momencie na strzelance replika może Ci zrobić brzydkiego psikusa ;) Ostatnio serwisowałem 6 miesięczna SPR MK12 BOYI (replika stokowa pod 400FPS) i zero śladu użycia, z chińskimi replikami jest loteria (nie zawsze bo jednak dobra 0 zmienia sytuacje) i tu właśnie jest problem. PJ II też miały być poprawione ostro ale sypały się aż miło gdzie PJ I takiego problemu nie było. Repliki mają to do siebie że zawsze się psuja nie wtedy gdy trzeba :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts