krv Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Witam. Mam problem: ostatnio podczas strzelanki karabin przestał działać(coraz powolniejsze powtarzanie i bum)... byłem przekonany ze bateria się wyczerpała... po naładowaniu baterii karabin nadal nie strzelał... okazało się ze bezpiecznik się spalił. Kupiłem nowy i po naciśnięciu spustu w karabinie słychać że chce ale nie może ruszyć i następny bezpiecznik spalony... Co może być tego przyczyną? Jest to stockowy karabin m4a1 JG III gen. ze stockową baterią. Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 a jaka bateria?? ja miałem 2 karabiny bez bezpiecznika i teraz mam ak i m16 tuningowane i tez są bez bezpiecznika i nic się nie dzieje. Na styk weź kable i będzie śmigać. Bez bezpiecznika będziesz miał troszkę większy rof i mniejsze opór. Ale uważaj na zwarcia itp problemy z elektryka bo uszkodzisz replikę jak jest bez bezpiecznika Quote Link to post Share on other sites
krv Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 a jaka bateria?? ja miałem 2 karabiny bez bezpiecznika i teraz mam ak i m16 tuningowane i tez są bez bezpiecznika i nic się nie dzieje. Na styk weź kable i będzie śmigać. Bez bezpiecznika będziesz miał troszkę większy rof i mniejsze opór. Ale uważaj na zwarcia itp problemy z elektryka bo uszkodzisz replikę jak jest bez bezpiecznika Bateria 8,4 1100 mAh. Już robiłem tak jak mówisz... musi byś jakieś przebicie albo nie wiem... Nikt nie miał nigdy takiego problemu? Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 silnik nie pracuje na zadanej batce? sprawdź czy izolacja nie pękła przy silniku. jak będzie cala spr płytkę selektora ognia może się zdeformowała. ostatnie wyjście spr całego obwodu ele. w karabinie Quote Link to post Share on other sites
krv Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 silnik nie pracuje na zadanej batce? sprawdź czy izolacja nie pękła przy silniku. jak będzie cala spr płytkę selektora ognia może się zdeformowała. ostatnie wyjście spr całego obwodu ele. w karabinie Moim ostatnim wyjściem będzie oddanie go na gwarancje... Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Naj widoczniej bo kable idą do GB a jak rozłożysz to gwarancja przepada. Jak jesteś nowy w ASG lepiej dac te 15 na paczkę i wysłać na gwarancje niż grzebać i coś uszkodzić w GB Quote Link to post Share on other sites
krv Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 Naj widoczniej bo kable idą do GB a jak rozłożysz to gwarancja przepada. Jak jesteś nowy w ASG lepiej dac te 15 na paczkę i wysłać na gwarancje niż grzebać i coś uszkodzić w GB Tak właśnie zrobię. Dzięki za wcześniejsze odpowiedzi. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Brother - za takie rady to powinni cię rozstrzelać. Gościowi pali bezpiecznik a ty najpierw proponujesz jego demontaż. Jak ci w domu wywala bezpiecznik to też go wywalasz i spinasz na krótko? Najpierw to się szuka przyczyny a dopiero potem ew. zakłada ciut większy. Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Brother - za takie rady to powinni cię rozstrzelać. Gościowi pali bezpiecznik a ty najpierw proponujesz jego demontaż. Jak ci w domu wywala bezpiecznik to też go wywalasz i spinasz na krótko? Najpierw to się szuka przyczyny a dopiero potem ew. zakłada ciut większy. Przeczytaj all post i z tego co wynika i co tu pisze wynika ze na styk tez nie działa replika wiec pozostaje problem z ele. pęknięty kabel ,brudne styki a jak jest nowy i nie wie jak się rozkłada GB i jak to dział lepiej za to się nie brać bo się skopie więcej Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 1. all post? Jak już szpanujesz angielskim to rób to bez błędów. 2. Co z tego, że wskazałeś prawdopodobną przyczynę błędu skoro nie zaprzeczyłeś stwierdzenia, że warto usunąć bezpiecznik. Gość podłączy baterię i bez bezpiecznika najprawdopodobniej bateria zacznie się smażyć sama lub/i z przewodami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts