BartekM4 Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Tak jak w temacie. Byłem na strzelance i nagle mag przestał podawać kulki. :strach: W tą zabawę bawie się dopiero 2 lata i jestem kompletnie ZIELONY jeżli chodzi o rozkręcanie magów. Proszę POMOCY :cry: . (instrukcja jak rozkręcić maga i jeśli jest możliwość zdjęcia.) MOJE gg: 1288590 email: bartek2009@gmail.com Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Instruklcja ci wystarczy. Najpierw od dołu odkręcasz śrubkę. Koło kółeczka do nakręcania. Potem naciskacs na takie dwie zapadki w prostokątnych nacięciach na goku magazynka. Niekótre firmy ich nie mają. I jak je naciskasz to wysuwasz wnętrze maga ze skorupy. Ściągasz taką śmieszną zębatą podkładeczkę z plastikowej osi. To oś kółka do nakręcania. Odkręcasz wszystkie śrubki i rozdzielasz połówki. Czyścisz zębatki i delikatnie je smarujesz jakimś olejkiem. NIE WYMAŻ CAŁEGO WNĘTRZA SMAROWIDŁEM! Tylko delikatnie ząbki i powierzchnie o które zębateczki trą. Wyższa szkoła jazdy: "Wytarcie sprężyny maga". Weź do ręki to grube kółko w którym sprężyna siedzi. Zdejmij zębatkę na nim nasadzoną. Wywlecz sprężynę i rozwiń ją. Całą długość sprężyny wytrzyj dokładnie czystą chusteczką. Zwiń sprężynę i umieść na miejscu. Metoda na zwinięcie sprężyny: Nasadź odpowiedni koniec na oś kółeczka i przytrzymując koniec sprężyny (drugą osobą albo girą) zwijaj. Potem umieść na miejscu. Nie smaruj sprężynki. Są dwie szkoły. Jedna mówi by posmarować delikatnie sprężynkę olejkiem silikonowym a druga by dokładnie wytrzeć (ale nie używać żadnych rozpuszczalników do czyszczenia). Ja skłaniam się z doświadczenia ku wycieraniu. Sprężynka zaoliwiona potrafi się sklejać i osłabiać zdolności podające maga. To zależy też od "stażu" maga. Jeśli ma za sobą długie dzielne boje to wtedy sprężynka miała czas się wytrzeć na gładko i śmiga lżej nienasmarowana niż nówka. Mam nadzieję, że pomogłem ;-) . Quote Link to post Share on other sites
BartekM4 Posted September 27, 2008 Author Report Share Posted September 27, 2008 Dzięki Ci wielkie. 1:0 dla ciebie :!: :-o Quote Link to post Share on other sites
venomeo Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 2:0 dla Ciebie, ja też skorzystałem dzięki tej instrukcji i naprawiłem swój mag:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts