Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynek M4. POMOCY!

Recommended Posts

Tak jak w temacie. Byłem na strzelance i nagle mag przestał podawać kulki. :strach: W tą zabawę bawie się dopiero 2 lata i jestem kompletnie ZIELONY jeżli chodzi o rozkręcanie magów. Proszę POMOCY :cry: . (instrukcja jak rozkręcić maga i jeśli jest możliwość zdjęcia.)

MOJE gg: 1288590

email: bartek2009@gmail.com

Instruklcja ci wystarczy.

Najpierw od dołu odkręcasz śrubkę. Koło kółeczka do nakręcania.

Potem naciskacs na takie dwie zapadki w prostokątnych nacięciach na goku magazynka. Niekótre firmy ich nie mają. I jak je naciskasz to wysuwasz wnętrze maga ze skorupy.

Ściągasz taką śmieszną zębatą podkładeczkę z plastikowej osi. To oś kółka do nakręcania.

Odkręcasz wszystkie śrubki i rozdzielasz połówki. Czyścisz zębatki i delikatnie je smarujesz jakimś olejkiem. NIE WYMAŻ CAŁEGO WNĘTRZA SMAROWIDŁEM! Tylko delikatnie ząbki i powierzchnie o które zębateczki trą.

Wyższa szkoła jazdy:

"Wytarcie sprężyny maga".

Weź do ręki to grube kółko w którym sprężyna siedzi.

Zdejmij zębatkę na nim nasadzoną. Wywlecz sprężynę i rozwiń ją. Całą długość sprężyny wytrzyj dokładnie czystą chusteczką.

Zwiń sprężynę i umieść na miejscu.

Metoda na zwinięcie sprężyny:

Nasadź odpowiedni koniec na oś kółeczka i przytrzymując koniec sprężyny (drugą osobą albo girą) zwijaj. Potem umieść na miejscu.

Nie smaruj sprężynki.

Są dwie szkoły. Jedna mówi by posmarować delikatnie sprężynkę olejkiem silikonowym a druga by dokładnie wytrzeć (ale nie używać żadnych rozpuszczalników do czyszczenia). Ja skłaniam się z doświadczenia ku wycieraniu. Sprężynka zaoliwiona potrafi się sklejać i osłabiać zdolności podające maga.

To zależy też od "stażu" maga. Jeśli ma za sobą długie dzielne boje to wtedy sprężynka miała czas się wytrzeć na gładko i śmiga lżej nienasmarowana niż nówka.

Mam nadzieję, że pomogłem ;-) .

• 2 weeks later...