Drako Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 (edited) Znalazłem dzisiaj na forum Airsoft Retreat temat odnośnie stworzenia repliki tego karabinu na bazie CA m24:) Najlepsze jest to, że koleś ją skończył :) Może kogoś z was to zainteresuje. http://www.airsoftretreat.com/forums/index.php?topic=70460.0 W wątku jest pokazane krok po kroku jak koleś to robił. A tu efekt finalny: Edited September 28, 2008 by Drako Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 A gdzieś w newsach jest o tym że można bez dłubani asobie kupić :D http://airsoftglobal.com/product_info.php?...roducts_id=7685 Myślę że szybciej będzie niż zrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
pessos Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Witam, Na początek ukłon w stronę wykonawcy za pracę włożoną w to coś. Jest to coś na kształt, a nie CheyTac dla wprawnego oka różnice widoczne są od razu :mrgreen: Jednak wydaje mi się iż owe różnice wynikają z jednej strony z ograniczonego parku maszynowego z drugiej pójściem na skróty - gdzie druga opcja niejako dziwi przy takim projekcie :killer: Pozdrawiam Szymon Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 28, 2008 Author Report Share Posted September 28, 2008 Różnice w upper receiverze, wynikają z budowy zespołu spustowego i umieszczenia magazynka w m24. Ale fakt - widoczne są braki w detalach i można było co nieco zrobić lepiej. Co jednak nie zmienia faktu że koleś zrobił całkiem ładne w pełni aluminiowe body i gdyby jeszcze nad nim popracował to mógłby zrobić naprawdę wierną kopię. Thor, wiem, że będzie można kupić ale w przedsprzedaży zapłacisz $500 a ta konwersja kosztowała na pewno dużo mniej (nie wiem ile mogły kosztować aluminiowe odpadki z których korzystał ale zapewne nie były drogie:) ). Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Zgadzam sie ze było to tańsze jezeli chodzi o wydanąkasę ;) Nakładu pracy wycenić się nie da ;) Faktem jest że zrobił gośc coś niezłego ;) Ale z drugiej strony i tak nie podoba mi się ten karabinek ;) Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 28, 2008 Author Report Share Posted September 28, 2008 Wiesz, to jest ten typ potworków które nie każdemu się podobają ;) Sam wolę klasyczne czterotakty ale jednak taka armata ma coś w sobie :) Quote Link to post Share on other sites
VITREUS Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Wydaje mi się, że $500 to tylko zadatek - a nie pełna cena. Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Tak, jest wyraźnie napisane: "Deposit only". Poza tym, Thor, jaki karabinek?! Toż to jest Karabin przez duże "K"! ;) Super sprawa z tym cheytacem, ale dziwi mnie, że koleś bawił się w jakieś szczegóły typu żłobienia, otwory itp., a całkowicie zmienił kształt komory zamkowej... Jak Pessos zauważył, "Jest to coś na kształt, a nie CheyTac". Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Poza tym, Thor, jaki karabinek?! Toż to jest Karabin przez duże "K"! Nie nie nie przez duże "K" to jest Barrett M82 :D Quote Link to post Share on other sites
lemonzawodowiec Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) Dla kogo kogo, dla tego kogo. ;) Ciekawe kiedy zrobi filmik, bo zdaje się, że coś o nim wspominał. Edited September 29, 2008 by lemonzawodowiec Quote Link to post Share on other sites
pessos Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Witam, Tutaj macie jak to się robi na dzikim zachodzie - no dobra poniosło mnie ale sami ocenicie http://www.hogsden.net/images/gallery/ To się nazywa custom co prawda wiatrówki no ale w porównaniu z włożoną pracą to malutkie przeróbki i .... :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted September 29, 2008 Author Report Share Posted September 29, 2008 Nie wiatrówki tylko markera paintballowego... Niestety pod względem dokładności odwzorowania nie jest dużo lepszy niż ten co ja pokazałem :) Quote Link to post Share on other sites
Drako Posted October 9, 2008 Author Report Share Posted October 9, 2008 Żeby nie zakładać nowego tematu dam to tutaj bo to też custom: http://www.ukmonsters.co.uk/dsr1/dsr1.htm Po lewej macie linki do innych jego projektów. Przewińcie strony w dół to po lewej zobaczycie całkowity koszt produkcji :) Oczywiście koszt włożonej pracy nie jest wliczony ;) Quote Link to post Share on other sites
sealmike Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Jeśli ma się odpowiednią bazę do przeróbki i narzędzia do obróbki metalu, pieniądze no i oczywiscie jakąś wiedzę to wszystko jest możliwe. Najlepszy jest moment kiedy twój projekt zaczyna się urzeczywistniać;] Ten facet odwalił kawał dobrej roboty, a efekt jest po prostu niesamowity. Ciekawe czy dałoby sie coś takiego zrobić z napędem elektrycznym?! Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted December 2, 2008 Report Share Posted December 2, 2008 Bądź poważny człowieku. DSR-1 czyli karabin powtarzalny z napędem elektrycznym? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts