acti357 Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Witam Kupiłem i zamontowałem metalowy korpus do M4/M16 [Dboyi/P&J] do mojego m16 VN. Efekt był taki, że kulki leciały raz 5 metrów a raz 30. Żadna nie była w stanie przebić denka puszki po piwie. Wróciłem do starego body i teraz denko to żaden problem. Pomóżcie :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 masz nieszczelność miedzy GB a komora HU uszczelnij jakoś to taśma lub smarem teflonowym. Jak nie da rady to najwidoczniej złe osadziłeś GB w body. spr gdzie są szczeliny Quote Link to post Share on other sites
acti357 Posted October 1, 2008 Author Report Share Posted October 1, 2008 Nałożyłem cienką warstwę silikonu na komorę w miejscu, w którym styka się ona z GB. Osiągi były nieco lepsze, ale przy okazji zauważyłem, że komora jest jakby przekrzywiona i magazynki strasznie ciężko wchodzą, ma to jakiś wpływ na osiągi? "Jak nie da rady to najwidoczniej złe osadziłeś GB w body. spr gdzie są szczeliny" Tzn gdzie mam ich szukać? Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 Miedzy GB a komora i miedzy komora a lufa. GB z komora musi być równo spasowany; nie może być przekrzywiona nawet o 1' bo to Idze na osiągi. Ja tak miałem ale zrobiłem tak jak napisałem i śmiga aż milo Quote Link to post Share on other sites
acti357 Posted October 2, 2008 Author Report Share Posted October 2, 2008 Dzięki za pomoc. Sprawdzę po sobotniej strzelance i wtedy napisze czy działa. Quote Link to post Share on other sites
acti357 Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 Uszczelniłem komorę silikonem ale nic to nie dało. Jedną z przyczyn na pewno jest to że komora nie jest całkiem pionowo (przez co magazynek bardzo ciężko wchodzi) próbowałem wyjąć piny z lufy i ustawić ją pod odpowiednim kątem. Efekt - magazynek wchodził łatwo, mocy dalej brak. Mogę zrobić fotki tylko napiszcie którego miejsca konkretnie. Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 (edited) a komorę w ABS dałeś 2 częściowa i mailes dobre osiagi ? a w metal body dałeś Dboy metalowa i są słabe osiągi? tak? jak na starych częściach jest dobrze a na Dboya zle to po prostu źle zamontowałeś i masz nieszczelności między gb a komorą. spr czy prawidłowo osadziłeś gumek w komorze możliwe ze dysza nie wchodzi w kołnierz od komory. Zwróć się najlepiej do kolegi który to już robił i niech On Ci zamontuje prawidłowo. Jak to nie będzie to to sory ale już nie pomogę. Moze ktoś inny CI doradzi Edited October 7, 2008 by Brother Quote Link to post Share on other sites
acti357 Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 (edited) Ale co zrobić z tym, że magazynki nie chcą wchodzić? Ja coś źle zamontowałem czy wada fabryczna? Edited October 7, 2008 by acti357 Quote Link to post Share on other sites
Brother Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 To DBoyi ;p musisz troszkę młotkiem potraktować maga i już o ile jest metalowy. ale ABS magi od PJ wchodzą bez problemu do body od Boyi Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Musisz się tym pomęczyć. Bo tak jak mówi przedmówca. Źle siedzi komora przy dyszy i wszystko się chrzani. Sam tak miałem w CA jak do HU się dobieraliśmy. Również troszkę źle GB był osadzony i był ten sam objaw. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts