Kosmal76 Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 witam , a więc w mojej mp5 CA padła dysza i prowadnica sprężyny i mam 400zł na tuning Gb myślałem o bore up guadera (z cihą głowicą za 180zł) prowadnica sprezyny systemy lozyskowana za 70zł sprezyna m110 albo m120 ( i tu nie wiem czy stockowe zębatki i tłok pociągną długo z m120) jeśli tak to chyba m120 prosze o porade , karabin leże zepsuty a nie wiem co w niego włożyc (część zamawiam z asgshopu , a panowie z linianej mi wymienią za 70zł ponieważsam nie umiem :( ) więc części max 350zł bo za wymiane 70 musze płacić :( Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 (edited) Jak juz bym bral bp to systemy a sprężynę to m110 bo i tak ta m120 duzo nie zmieni a poza tym mp5 do cqb wiec nie moze tez byc za duzo mocy no chyba ,ze las czy cos ale do budynkow to niech Cie bozia strzeze przed m120:D Edited October 5, 2008 by H4xor Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 (edited) ale ja i tak do budynków rzadko wchodze ona jest "na las" , ale dlaczego systemy guader jest 50zl tańszy a jakością nie odstępuje, a co do m120 jeszcze zębatki na STU ?? prawda ? czy jeszcze cos ?? ważne aby replika była w miare ciha dlatego ciha glowica tloka , wytryzmala dlatego nie deep fire i inne tego typu , wazne żeby miała 410-420 fps i w miare dobra celonosc lufy nei zmieniam a gumke na guaderA Edited October 5, 2008 by Kosmal76 Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Jak juz tak bardzo musisz to wez Guardera.Ja na twoim miejscu bym bral m110 do jednak da to jakies 370-380fpps'ow a 410-420 to juz za DUZOOOO na wchodzenie do budynkow bo juz nawet z taka sila moze stac sie przykrosc:) Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 ale ja nie używam jej do budynków. NA brusie nie ma ich praktycznie , a dlaczego powiedziałeś , guadera z takim "nie chceniem" co to zły borek jak tak to wezme systemy ale nie wiem po co 50zł dopłacać Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Mowie tylko ze Systema BYLA by lepsza ale Guarder tez bardzo dobra firma:).Wiec rozumiem ze to "czasami" znaczylo ,ze nie bedziesz wchodzil do budynkow wiec Ok bierz m120;). Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 a zębatki konieczne STU tak ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 5, 2008 Report Share Posted October 5, 2008 Prowadnice możesz wsadzić np. łożyskowaną PJ, Apple albo podobną - nie ma sensu przepłacać za Systemę w tym przypadku. Zębatki zupełnie wystarczą XYT, stockowe GP albo ICS. Zaś jeżeli chodzi o bu warto by było dołożyć do systemy, gdybyś chciał mocniejszą sprężynę wkładać - w przypadku m120 może być równie dobrze CA bądź Guarder. Co do tłoka CA nie kojarzę dokładnie ile on wytrzymuje - sprawdź na forum czy daje radę. Jak nie, wzmocniony DF za 50 zł będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 czyli XYT są wytrzymalsze od moich CA ?? , ale i tak wole kupić STU wrazie czego bo w przyszłości może m130 bedzie , a prowadnice nie lepiej kupić taką , która mi pochodzi jak najdłużej moja CA sie zepsuła (ponoć tak mi w seriwsie powiedzieli) Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Kup zębatki ICS'a- wyjdzie taniej a M130 wytrzymają, M140 też. Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 a gdzie takie kupie , prosze o w miare tanie tak do 80 zł Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Na madonion.eu za 139zł.. sory, taniej nigdzie niebędzie Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Czyli 80zł na zębatki to jest dla ciebie dużo????Jeżeli tak chcesz oszczędzać na tuningu to ja ci radzę zostać na stocku, po co masz później wymieniać części co miesiąc... Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 6, 2008 Author Report Share Posted October 6, 2008 (edited) no tak ale jak 140 zl kosztuja to wole dac juz te 200zl za STU i m150 będzie na luzie chodziło, a więc prosze o kogoś by w jednym poście mi wymienił co mam kupić (najlepiej) musi być dysza i prowadnica chce w miare ciha i dobra bron zeby byla bez awaryjna :) , i gdzie to najlepiej wymienic max moge 450zl wydać Edited October 6, 2008 by Kosmal76 Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 (edited) No to śmiało kup STU i wsadź M150 do reszty części stockowych....Wtedy wydał być co najmniej 1tyś. na tuning, kup Torque Up CA, tłok Systemy lub DF, Bore Up'a nie wiem moze guardera lub CA no i te duperelki typu prowadnica sprężyny(najl. łożyskowana) no i lecisz... P.S: Pamiętaj takze o springu, najlepsze są Systemy lub Prometheusa.... Edited October 6, 2008 by rumak Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 (edited) A mnie jedna rzecz bardzo inrteresuje:Po jaka cholere Ci w mp5 sprezyna m150?Przeciez do budynkow juz z tym napewno nie wejdziesz a do lasu to tez juz bedzie ciezko pomimo tych 480fpps'ow jezeli lufe masz 200 cos mm wiec zero precyzji;/.Ja bym zrobil dokladnie jak kolega wyzej mysle ze TU w zupelnosci wystarcza;) :wink: .A jak juz by Cie tak bardzo ta m150 kusila to sprzedaj mp5 i kup sprk'e i tam wsadz m150 wtedy dopiero bedzie mozna cos "ustrzrlic" :twisted: Edited October 6, 2008 by H4xor Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 W 450 zł to Ci się w sam raz zmieści komplet STU, BU Guardera i koszty serwisu... Patrzyłeś chociaż ile te części kosztują, że tak się upierasz przy stu? Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 Michal : ja nie powiedziałem ,że chce kupić tylko pytam co musiałbym do m120 wymienić , ... ja mówie że stu które sa o 60zl droższe pociągną m150 a te ICS m130, czyli mam brać Borka Guadera za 170 prowadnice guadera za 70zl sprezyne m110 guadera za 50 bo na m120 to zębtaki trzeba wymienić a ty rumak tak nie na skakuj bo nie mówiłem ,że chce wsadzić M150 , nie prosiłem Cię abyś mi powiedział co mam akurat do m150 wymieć bo to wiem , ale teraz mam stosunkowo mały budżet a , o zębatkach CA nie wiem praktycznie nic to samo tyczy ssie tłoka (czy pociągną m120) ? na to nikt mi nie odpowiedział już .... a o to pytam od początku Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Człowieku jak nikt ci nie napisał???? A czytałeś w ogóle to co pisaliśmy?? Ja juz nie wiem co ty chcesz :evil: Chcesz nowe zębatki i M120 czy co??? Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 No napisałem max do wydania to 450zł i jaknajlepsza sprężyna , lecz mi sie zdaje ,że do zębatek CA to m110 max więc brać to co podałem i zamykać temat czy czegośsie nie opłaca ? Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 (edited) Borek Guardera sprezyna m110 prowadnica a potem zebatki TU i m120 Edited October 7, 2008 by H4xor Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 no i tego oczekiwaem dzięki :) , ale ci od asgshopu napisali mi , że do bore upa to minimum m120 aby poprawnie działało :( Quote Link to post Share on other sites
Kosmal76 Posted October 8, 2008 Author Report Share Posted October 8, 2008 Prosze o odpowiedz ?? bo teraz boje sie o sprawne działanie Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Jeżlei się boisz to bierz bore-up'a CA on naprawde daje 'efekt' juz od M120... Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Poczytaj tematy w ktorych jest napisane ze BU dziala NAWET od m110 a to z m120 to tylko po to zeby sklep mial wiekszy dochód :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts