Bigoos Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Mam taki problem. Od trzech dni mam broń (tj w temacie). Przedwczoraj 1 raz z niej strzelałem i zauważyłem strasznie duży rozrzut. 1 raz na strzelance to myślałem, że to brak doświadczenia. Wczoraj to samo tylko gorzej. Z ok 20 metrów strzela jak chce. Mam do was pytanie. Czym to może być spowodowane? Czy to gumka hop up czy coś z cylindrem? Proszę o pomoc! :poddanie: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...-JG-JG6624.html kulki jakich używam Gunfire 0.2 albo 0.25 g Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Twój m4 jg nie powinien mieć takiego rozrzutu...rozkręcałeś może hop up'a? jak nie to powinieneś zamontować go jeszcze raz, jak to nie pomoże to najlepiej kup nowego polecam guardera: http://www.gunfire.pl/product-yid-11521895...Up-Guarder.html "Powinno" ci to pomóc...wątpię czy z cylindrem Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Może masz olejek silikonowy w komorze HU. Po tysiącu kulek powinno się samo naprawić. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 6, 2008 Report Share Posted October 6, 2008 Biorąc pod uwagę w jakim sklepie kupiłeś to w środku wszystkiego najgorszego można się spodziewać. Pierwsza sprawa po zakupie: wyjąć komorę hop-up, rozłożyć, przeczyścić, doszczelnić, złożyć poprawnie - uważać na dystanser. Quote Link to post Share on other sites
Bigoos Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 nie kupowałem przez internet, dałem tylko linka. Kupowałem w sklepie w łodzi. Z broni wystrzeliłem jak na razie ok 450-500 kulek więc coś z tym olejkiem. Spróbuję rozłożyć hop upa. Ma może ktoś linka do poradnika zmiany gumki czy rozbiórki hop upa? Byłbym bardzo wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Jak rozebrać hop up'a: Quote Link to post Share on other sites
Bigoos Posted October 7, 2008 Author Report Share Posted October 7, 2008 (edited) Mam problem z drugim pinem do wyjęcia. Za @!# nie chce wyjść. Btw gdzie znajduje się dystanser? Dzięki za film. Edited October 7, 2008 by Bigoos Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 Popróbuj...spróbuj go wyjąć gdy masz korpus w całości, otwarty jak maska auta, ściskając górną część korpusu z dolną itd kiedyś wyjdzie...i mocno czymś tępym wybij... Quote Link to post Share on other sites
Lavarez Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 (edited) Mam bardzo duży problem, ponieważ po rozłożeniu emki (Wybiciu 2 pinów) i Przy jej ponownym składaniu wypadło to coś co wypycha kulki (Nie wiem jak to się fachowo nazywa, taki plastikowy wypychacz który wkłada się do komory nad wlotem kulek z magazynka), tzn. luźno "Lata", ale nie wypada.Nie wiem, czy mam wysłac to krakmanom, czy da się to samemu naprawic, ale bez otwierania gearbox'a, bo repliki nie mam nawet 24 h i nie byłem z nią na ani 1 strzelance.Czy mogę prosic o nową replikę, lub zwrot pieniędzy? Dodam jeszcze, że od samego początku nie działała blokada spustu, tzn.gdy nacisnęłem trochę mocniej na spust to blokada puszczała. Edited December 16, 2008 by Lavarez Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 To nie wciskaj mocniej spustu bo masz do czynienia z repliką, a nie z ostrą bronią. Z twoich tłumaczeń wnioskuję, że chodzi Ci o dyszę, ona powinna się ruszać, z tym, że przy wciskaniu powinna stawiać opór i sama powinna wracać na swoje miejsce, jeśli jest inaczej to albo masz pęknięty popychacz dyszy, albo sprężynka spadła. Reasumując jeśli dysza lata luźno i nie stawia żadnego oporu, a Ty nie chcesz otwierać GB czeka Cie wysłanie repliki do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Lavarez Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Wiem, że nie mam do czynienia z ostrą repliką, po prostu jak nacisnę spust przy włączonej blokadzie spustu tak jakbym chciał strzelac to puszcza. Nie naciskam go z całej siły, ani nic w tym stylu. A z tego co powiedziałeś to sądzę, że mam pęknięty popychacz dyszy, bo dyszą nie wraca po naciśnięciu na swoje miejsce tylko po prostu luźno "lata".A i jeszcze jedno, czy mogę ich prosic o zwrot pieniędzy, lub nową replikę? Bo skoro nie mam jej nawet 24 h to chyba mam prawo do takiego czegoś, nie? Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Jeśli towar nie ma oznak używania masz prawo do zwrotu towaru w 10 dni lub jeśli oddajesz towar na gwarancje 3 raz masz prawo żądać wymiany repliki na nową. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted December 20, 2008 Report Share Posted December 20, 2008 (edited) Ja miałem dokładnie ten sam problem przy składaniu repliki M4 stało się to samo zaczęła latać dysza, po rozebraniu gearboxa okazało się że pękła głowica cylindra a konkretnie odłamało się to na czym osadzona jest dysza. Edited December 20, 2008 by konrad324 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts