Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam.

To mój drugi chyba post tutaj...i pytanie odrazu dość nietypowe. Mógł by ktoś zmierzyć i podać wymiary jakiegoś customowego tłumika płomienia do AEGów? Był bym bardzo wdzięczny. Chodzi mi o to ,że zajmuje sie troche CADowską grafiką. AutoCAD, SolidEdge to programy na których pracuje, i chciał bym własnie w jednym z nich zrobić taki tłumik ale potrzebuje wymiarów. Kto wie, moze kiedyś uda mi sie przenieść projekt do rzeczywistości :). Prosził bym o średnice zewnętrzną, wewnętrzną i długość, i jaki gwint tam jest. Z góry dzięki :)

P.S. Nie wiem czy dobry dział wybrałem. Jak nie to sory.

Polskie znaki /Antol

Edited by Antol

Tłumik płomienia jakiegoś AEGa... do tego jakiś customowy...

Człowieku albo nie wiesz o czym piszesz albo zastanów się o co Ci chodzi ok? Same repliki rodziny "m4/16" mają kilka rodzajów tłumików płomienia nie licząc jakichś wariacji na ten temat. Rodzina AK47/74 to samo, G36 w zależności od wersji chyba też ma różniące się detalami tłumiki. O całej reszcie nawet nie chce mi się pisać.

Tak, przepraszam za niesprecyzowane pytanie. Powiedzmy, że z rodziny M4, jakikolwiek, co kto ma, niech sie pochwali. Chodzi mi o orientacyjne wymiary. Grubo by było gdyby możliwe było podanie linku do zdjęcia, danego tłumika żeby sie zorientować w proporcjach, "dizajnie" i w ogóle. Mam nadzieje ,że teraz już trochę jaśniej wszystko wygląda...

taaa...no bez jaj... czemu na wszystkich forach większość udzielanej pomocy ogranicza sie do podania linka do googli...

Jak bym chciał tylko fotki to bym zajrzał na WGC albo jakiś inny sklep...

Wymiarów potrzebuje, dlatego proszę o wyświadczenie małej przysługi i zmierzenie po prostu jakichś wymiarów... Czy proszę o zbyt wiele?

Bierzemy pierwszy z brzegu sklep i replikę M4A1:

http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1271

Z danych podanych na stronie wynika: długość 770mm/850mm

Pierwsze zdjęcie repliki ze złożoną kolbą. Mierzysz ze zdjęcia długość:

187mm. Dzielisz długość realną 770mm przez zmierzoną 187mm i wychodzi 4,117 czyli 4,12 to jest podziałka zdjęcia.

Mierzysz na zdjęciu długość tłumika płomienia:

10mm mnożysz przez 4,12 wychodzi Ci 41,2mm długości

Mierzysz "szerokość" tłumika na zdjęciu 5mm mnożysz przez 4,12 wychodzi Ci 20,6mm i masz dwa podstawowe wymiary tłumika z dokładnością do około 1-2 mm.

Tłumik ma długość 41,2 mm i średnicę zewnętrzną 20,6mm

Da się??

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...