Y-si Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Zastanawiam się na kupnem nowej repliki i mam dylemat. Wybrać HK416 JG http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3082 czy BI-3381M Full Metal[P&J/Boyi] http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=605 . Zastanawiam mnie jeszcze jedno gdzie w BI-3381m jest bateria. Którą z replik jest lepszym wyborem? Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 U mojego kumpla ta replika HK 416 JG okazała się niewypałem - zepsuty hop-up (zero regulacji) do tego chyba na samym początku był na gwarancji tylko z innego powodu - coś z silnikiem - Drugiej repliki nie znam więc się nie wypowiadam. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 W opisie M4 masz info gdzie znajduje się bateria: Zewnętrznie karabin BI-3381M powstał na bazie M4 A1 S.I.R. Dużym plusem jest sama budowa SIR-a która w odróżnieniu od systemu RIS pozwala na zamontowanie akumulatora w foregripie Quote Link to post Share on other sites
Y-si Posted October 23, 2008 Author Report Share Posted October 23, 2008 Lepszym rozwiązaniem jest bateria w kolbie tak jak w HK czy w foregripie jak w M4? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Według mnie lepszym rozwiązaniem jest bateria w kolbie, wtedy masz lepiej wyważoną replikę. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Kolby SF chodzą niedrogo, więc przełożenie baterii do kolby w przypadku boyi to nie jest duży wydatek. Z drugiej strony HK 416 jako takie jest całkiem fajne, ale jeżeli już decydował byś się na ten model to nie ruszaj JG - z tych tańszych jest przyzwoity AGM. Quote Link to post Share on other sites
Y-si Posted October 23, 2008 Author Report Share Posted October 23, 2008 AGM? Dużo się naczytałem na temat AGM na tym forum, że tylko ładnie wygląda a metalowe body(znal) jest bardzo kruche:/ Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Jak każde. Jeżeli znal jest kruchy to jaki jest plastik...? Quote Link to post Share on other sites
Y-si Posted October 24, 2008 Author Report Share Posted October 24, 2008 A kwestia części wewnętrznych? Są takie same czy inne? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Inne. W plastikowym body jest niestandardowa dwuczęściowa komora hop-up, bardzo kiepska. Wymiana body stanowi problem, bo jedyne metalowe które pasuje kosztuje ponad 400 zł, z tego co wiem. Quote Link to post Share on other sites
Y-si Posted October 24, 2008 Author Report Share Posted October 24, 2008 To jednak mimo tego ci piszą o AGM to powinienem wybrać AGM ze względu na lepsze części? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Nie wiem czy powinieneś brać AGM, wiem że kijem nie warto ruszać HK416 JG... To, że AGM jest, nie znaczy od razu że należy go kupować. Podstawowy problem to brak zamiennika body na rynku w sensownej cenie. Prosta sprawa - chcesz mieć replikę na lata, szarpnij się na VFC, GP itd. Chcesz na tym przyoszczędzić - będą nerwy. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Ja od przeszło roku mam replikę M4 BOYI i jestem z niej zadowolony, jak narazie nie miałem z nią większych problemów, sprawuje się bardzo dobrze, chociaż wiadomo to jest chińczyk, więc nie powiedziane, że ktoś inny będzie mieć szczęscię w kupnie takiej repliki. Quote Link to post Share on other sites
F4RR3LL Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 Ja polecam H&K. Zasięg wyśmienity jak i celność. Po wymianie na preckę Prometheus 590/6.03 da się na singlu trafić z ponad 60m. Na kolimatorze ACOG 4x przybliżenie. Ja mam wersję ze stałą kolbą. Szczerze polecam ten model. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts