filon_swaj Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Witam, po wymianie gumki HU na Systemę, którą sam zakładałem replika zaczęła się zapychać, często zdarzają się dublety. Stockowa gumka w ogóle nie podkręcała, ale kulki się nie zapychały. Jest też problem z pustymi strzałami,mam go od początku posiadania repliki. Powiedzmy że na 10 strzałową serię wylatuje 4,5 kulek. Na semi śmiga cud miód, wszystkie wylatują. Jaka może być przyczyna ? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Rozłóż i złóż jeszcze raz, sprawdź czy gumka nie zagięła się. Dopasuj lepiej komorę do GB, seria RK ma ten głupi kawałek plastyku w kształcie litery L. Jeśli to nie pomoże to sprawdź czy coś nie blokuje popychacza, na puste strzały to może opóźniacz popychacza by się przydał. Quote Link to post Share on other sites
filon_swaj Posted October 24, 2008 Author Report Share Posted October 24, 2008 Rozkładałem już 2 razy,wszystko w porządku, ten element w kształcie "L" dopasowany. Czyli bez grzebania w GB się nie obejdzie? Quote Link to post Share on other sites
BuZz Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 To, że na auto wywala połowę kulek to wina podawania magazynka- przesmaruj, albo zobacz na innych magach. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 To, że na auto wywala połowę kulek to wina podawania magazynka- przesmaruj, albo zobacz na innych magach. Polać...dobra rada... spróbuj również kulek lepszej firmy. Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 moze gumka hop siup jest uszkodzona badz jest zle zalozona , a jak kulki sie kulki sie zapychaja to wdlg. mnie wina dystansera Quote Link to post Share on other sites
Tyrek Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Mam taki sam problem... Wkładam magazynek naciskam spust i słychać tylko "przyduszony" strzal ale kulki nie lecą, rozkręciłem karabin gumka hop siupa siedzi na miejscu dystanser też magazynek podaje napewno dobrze, po kilku strzałach wypada kilka kulek... (może raczej wytacza sie kilka) następnie 1 poprawny strzał i dalej to samo .... eee pomocy? :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Mam taki sam problem... Wkładam magazynek naciskam spust i słychać tylko "przyduszony" strzal ale kulki nie lecą, rozkręciłem karabin gumka hop siupa siedzi na miejscu dystanser też magazynek podaje napewno dobrze, po kilku strzałach wypada kilka kulek... (może raczej wytacza sie kilka) następnie 1 poprawny strzał i dalej to samo .... eee pomocy? :poddanie: Naprawiałem ostatnio taka replikę w której były identyczne objawy jak u ciebie winna oczywiście okazała się gumka hu, kiedy była założona w komorze wyglądała ok po wyciągnięciu okazało się że kołnierzyk jest oderwany od gumki wymieniłem na nową i wszystko wróciło do normy. pozdro Quote Link to post Share on other sites
Tyrek Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 hmm... sprawdziłem gumke... cała, piekna, dorodna błyszcząca... w komorze wydaje mi sie że wszystko ok... zaczeło to sie wszytko od tego że na ostatniej strzelance karabin dostał ogromnego rozrzutu (lufa precka , gumka systemy) na dystansie 10 metrów rozrzut- okrąg o średnicy ok 30cm niekiedy kulka wylatując dziwnie sie zachowywała bo natychmiast leciała prosto ale np. torem odchylonym o jakieś 30 stopni w lewo albo prawo... a teraz to ( dodam że nie mogło to być spowodowane odbijaniem sie kulki od tłumika ognia bo go odkręciłem) siły już nie mam... spróbuje coś jeszcze zrobić jak nie to wyśle go do krakmana niech zobaczą co jest... jakieś ostatnie pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Tyrek Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 a co sie okazało??? silnik sie poluzował... dokręciłem silnik i działa jak natura chciała... ta usterka odebrała mi miesiąc życia.... :-F Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 a co sie okazało??? silnik sie poluzował... dokręciłem silnik i działa jak natura chciała... ta usterka odebrała mi miesiąc życia.... :-F Co ma piernik do wiatraka? nie widzę związku silnika z działaniem ho-up :roll: jeśli oczywiście silnik napędza gb Quote Link to post Share on other sites
Tyrek Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 nie wiem ważne że już wszystko gra... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts