Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam, po wymianie gumki HU na Systemę, którą sam zakładałem replika zaczęła się zapychać, często zdarzają się dublety. Stockowa gumka w ogóle nie podkręcała, ale kulki się nie zapychały. Jest też problem z pustymi strzałami,mam go od początku posiadania repliki. Powiedzmy że na 10 strzałową serię wylatuje 4,5 kulek. Na semi śmiga cud miód, wszystkie wylatują. Jaka może być przyczyna ?

Rozłóż i złóż jeszcze raz, sprawdź czy gumka nie zagięła się. Dopasuj lepiej komorę do GB, seria RK ma ten głupi kawałek plastyku w kształcie litery L. Jeśli to nie pomoże to sprawdź czy coś nie blokuje popychacza, na puste strzały to może opóźniacz popychacza by się przydał.

• 2 months later...

Mam taki sam problem...

Wkładam magazynek naciskam spust i słychać tylko "przyduszony" strzal ale kulki nie lecą, rozkręciłem karabin gumka hop siupa siedzi na miejscu dystanser też magazynek podaje napewno dobrze, po kilku strzałach wypada kilka kulek... (może raczej wytacza sie kilka) następnie 1 poprawny strzał i dalej to samo .... eee pomocy?

:poddanie:

Mam taki sam problem...

Wkładam magazynek naciskam spust i słychać tylko "przyduszony" strzal ale kulki nie lecą, rozkręciłem karabin gumka hop siupa siedzi na miejscu dystanser też magazynek podaje napewno dobrze, po kilku strzałach wypada kilka kulek... (może raczej wytacza sie kilka) następnie 1 poprawny strzał i dalej to samo .... eee pomocy?

:poddanie:

Naprawiałem ostatnio taka replikę w której były identyczne objawy jak u ciebie winna oczywiście okazała się gumka hu, kiedy była założona w komorze wyglądała ok po wyciągnięciu okazało się że kołnierzyk jest oderwany od gumki wymieniłem na nową i wszystko wróciło do normy.

pozdro

hmm... sprawdziłem gumke... cała, piekna, dorodna błyszcząca... w komorze wydaje mi sie że wszystko ok... zaczeło to sie wszytko od tego że na ostatniej strzelance karabin dostał ogromnego rozrzutu (lufa precka , gumka systemy) na dystansie 10 metrów rozrzut- okrąg o średnicy ok 30cm niekiedy kulka wylatując dziwnie sie zachowywała bo natychmiast leciała prosto ale np. torem odchylonym o jakieś 30 stopni w lewo albo prawo... a teraz to ( dodam że nie mogło to być spowodowane odbijaniem sie kulki od tłumika ognia bo go odkręciłem) siły już nie mam... spróbuje coś jeszcze zrobić jak nie to wyśle go do krakmana niech zobaczą co jest... jakieś ostatnie pomysły?