pip33 Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Witam serdecznie!! Jakieś 4-5 batali temu zakupiłem w\w karabin, niestety wystąpił mały problem a mianowicie nie podaje kulek ani na pojedyńczym ani na auto :( tzn od czasu do czasu coś tam leci ale bardzo przerywa!! Od razu dodam ze wszystko mam jak na razie na stocku bo i skupienie i szybkostrzelność oraz zasięg były wporządku!! Czego może to być przyczyna oraz co byście zmienili w tym karabinie na moim miejscu (oczywiście oprócz gumki) Pozdrawiam i dziekuje Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Wcześniej dobrze podawał? Coś zmieniałeś (np. maga) albo coś się z nim stało? Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 Sprawdź czy nie zjechał Ci się ząbek blokujący kulki (gdy jest odłączony) w magazynku. Ja bym nie zmieniał w nim gumki a dystanser. Do tego warto zastanowić się nad lufą bo ta co jest fabrycznie założona daje mizerny efekt. Quote Link to post Share on other sites
pip33 Posted October 28, 2008 Author Report Share Posted October 28, 2008 No właśnie sie nic nie stało nic nie zmieniałem! Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted October 28, 2008 Report Share Posted October 28, 2008 (edited) To samo było w moim HK, problem jest w komorze hop-up. Naprawisz to przy pomocy okrągłego drobnego pilnika. Najpierw sprawdź czy problem tkwi w komorze, sprawdź to przy pomocy jednej kulki. Wyjmij magazynek i wrzuć kulkę do podajnika komory, kulka powinna swobodnie wpaść do środka jeśli się zblokuje wiesz już w czym problem. Tylko nie przesadź z pilnikiem ;-) Na zdjęciu masz pokazane w którym miejscu Edited October 28, 2008 by MJ6 Quote Link to post Share on other sites
pip33 Posted October 28, 2008 Author Report Share Posted October 28, 2008 Ok dzięki bardzo :) mam nadzieję że pomoże!! :) Quote Link to post Share on other sites
Damotr Posted November 15, 2008 Report Share Posted November 15, 2008 To nie w tym problem. Podobne sytuacje występują w innych magazynkach low-cap, real-cap(CA, Boyi) Quote Link to post Share on other sites
valki Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 W tym problem właśnie. U mnie było to samo. Nie podawało kulek, magi zmieniałem, nic. Totalne zero. Okazało się, że komora ma nadlew, który blokuje kulki. Proponuję także usunąć sprężynkę(zakładam, że komora dwuczęściowa) na komorze. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
felek Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Sprawdzcie czy przypadkiem powodem nie jest luźne górne body. Dociśnijcie je do dolnego np izolka. Może to być powodem blokowanie kulek w komorze. Warto też sprawdzić podajnik kulek. Może sie poluzował... Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Witam, ja maiłem taki przypadek że emka nie podawała kule kiedy komora Hop-up miała styczność z gb czyli w sile rzeczy była założona poprawnie ale kulek nie podawało wcale, wpadłem na pomysł żeby założyć kawałek blaszki pomiędzy GB a komorę i pomogło replika znowu podaje i odziwo nie ma nieszczelności. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts