Azael 13 Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Witam , zamawiałem replikę , razem z samochodem z USA do Bremenhaven(Niemcy) , bo taniej i w ogóle, w dniu dzisiejszym otrzymałem telefon od znajomego(który odbierał całość ) ,że replika uległa konfiskacie, jutro wieczorem powinny dotrzeć do mnie papiery z wyjaśnieniami , jednak dziś chciałbym zapytać , czy ktoś miał już styczność z podobnym zachowaniem ? Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted October 29, 2008 Report Share Posted October 29, 2008 Uległa konfiskacie zapewne z powodu braku odpowiednich oznaczeń na replice. Niemieckie prawo jest dość "zregulaminowane" pod tym względem. Dodatkowo mają górny limit mocy (1J?). Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Jesli dobrze zrozumialem, zamowiles replike ze sklepu znajdujacego sie poza Republika Federalna Niemiec, a dokladnie na terenie Stanow Zjednoczonych? Poczytaj forum, bo o tym, jak przewozic i zamawiac replike w tym kraju juz troche bylo. Najogolniej repliki nie odzyskasz i calkiem mozliwe, ze bedziesz musial przynajmniej zlozyc wyjasnienia w sprawie przemytu broni do RFN. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts