Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problemy z AEG Colt M4A1 RIS

Recommended Posts

Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć że jestem nowy w klimatach airsoftowych, więc gdybym przez przypadek plótł jakieś głupoty to proszę o wyrozumiałość ;-)

A więc, przechodząc do sedna sprawy, od wczoraj jestem posiadaczem repliki AEG Colt M4A1 RIS ( zakupionej na militaria.pl, tutaj daję linka: http://www.militaria.pl/cybergun/karabin_s...150.xml?cat=836 ) i mój problem polega na tym że po włożeniu naładowanego magazynka karabin nie chce strzelać kulkami. Z samą repliką nie ma większych problemów, spust się nie zacina, karabin strzela bez problemów, tyle że bez kulek :cry: Ze dwa-trzy razy udało mu się wystrzelić, raz nawet dwoma kulkami na raz, innym razem po wielokrotnych próbach wystrzelenia, gdy wyjmowałem magazynek, wysypało się kilka kulek ze środka repliki. Bawiłem się też z ustawieniami hop up, ustawiałem chyba na wszystkie możliwe częstotliwości, ale nic nie pomogło :poddanie: . W czym może być problem?? Z góry dzięki za odpowiedź.

Edited by mizer39

A więc, po godzinie użerania się z tym odkryłem, że karabin nie ma większego problemu ze strzelaniem ,kiedy trzyma się go do góry nogami :wink: Po czym o dziwo po wywaleniu całego magazynka zaczął też strzelać normalnie (a właściwie prawie bo i tak co jakiś czas się zacina i znów trzeba robić z nim nie wiadomo co, żeby kulki zaczęły normalnie lecieć :roll: ... ). Możliwość zwrotu mam, i raczej tak zrobię, bo nie mam weny żeby sie z tym męczyć... opinie na sklepie były raczej dobre, więc nie wiem czy to wada całej serii czy tylko kwestia danego modelu... Tak czy inaczej dzięki za radę :uśmiech:

Pozdrawiam

Edited by mizer39