konrad_kojee Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Posiadam AK-74M Boyi (model RK-05) od Krakmana (stockowo wymienione niektóre części). Replika wystrzelała dopiero ok. 4000 kulek. Problem który zaczął występować od kilku dni wygląda następująco: co jakiś czas replika przestaje w ogóle strzelać. Słychać tylko bardzo ciche bzyczenie/piszczenie (albo czasem tylko baaardzo ciche cyknięcie) po naciśnięciu spustu, tak jakby chciała ale nie mogła. Bateria jest w porządku, testowane na innych. Po jakimś dłuższym czasie replika znowu normalnie strzela. Próbowałem ściągać plastikową rączkę, ale pod nią styki są dobrze założone, tam wszystko gra. Bardzo proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Mam coś podobnego, jeżeli batka się nagrzewa zastosuj się do instrukcji podanej trochę dalej, za kropką. Przestaje strzelać - przeładuj, odczep maga, zdejmij pokrywę zamka, odłącz batkę i wyciągnij (musi się schłodzić), szybko wyjmij wycior i popchnij kulkę wchodzącą do komory hop-up. Jak batka się schłodzi po 2, może 3 minutach - możesz dalej strzelać. Krótkie, kontrolowane serie. Najlepiej zamontuj okablowanie niskooporowe i kup drugą batkę (nawet identyczną) - mniej się nagrzewa, szybciej gotowy do działania. U mnie co 100 kulek przestaje strzelać. Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 A może po prostu dokręć silnik do zębatki silnikowej*, albo sprawdź czy zębatka łącząca silnik z zębatką silnikową nie jest po prostu wytarta. *Jak odkręcisz chwyt pistoletowy to masz tam taką dziurę (w miejscu śruby od chwytu) tam kluczem imbusowym dokręcasz/odkręcasz silnik bliżej zębatki silnikowej. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Racja. U mnie było to spowodowane wywalonym bezpiecznikiem. Quote Link to post Share on other sites
Yankees Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Miałem ten sam problem... Silnik niedokrecony był, teraz wszystko gra jak talala :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts