Bren Posted March 4, 2004 Report Share Posted March 4, 2004 Chodzi mi o odpowiednik ITLBV stosowany przez medyków. Szukałem informacji i fotke w necie, ale znalazłem tylko jeden dokument PDF z marną fotką, po zbliżeniu robią się kwadraciki i nie widać szcegółów. Może ma ktoś jakieś lepsze fotki lub rysunki. Wiem też, że jakieś kamizelki projektowało Dowództwo Sił Specjalnyc na początku lat 60. Była tam wersja strzelecka, obsługi broni maszynowej i medyczna. Pomysł jednak został zarzucony. Znowu najbarfziej interesują mnie informacje o wersji medycznej. Kamizelki medyczne ze względu na stosunkowo duże kieszenie/zasobniki nadaja sie lepiej do survivalu niż takie obłożone ładownicami w które poza magazynkami nic konkretnego nie idzie wcisnąć. Może ktoś zna jeszcze inne modele dla medyków? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 Pozdr Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted March 7, 2004 Report Share Posted March 7, 2004 www.specwargear.com tutaj znajdziez co cie interesuje. A ta kamizelka projektowana przez USSOCOM, to byla uzywana przez Rangersow w latach 70tych, modulowa k'woli ciekawosci. tez ja na tej stronce znajdziesz pozdrawiam kapral Quote Link to post Share on other sites
Troll Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 Pozwolę sobie odkopac ten temat nieco gdyż właśnie szukam pewnej zasadniczej informacji na temat tej kamizelki a szukaczka mi właśnie ten wątek wypluła... Moje pytanie - wie ktoś może gdzie takie szczęście nabyc ? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 TUTAJ A tak wygląda pełny zestaw: CMVS z kompletem kieszeni: Ładownica systemu CMVS: Plecak medyczny: Quote Link to post Share on other sites
Troll Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 hmmm.... a czy te kamizelki od samego początku były modułowe ? Bo mnie interesuje przede wszystkim to czego używali około roku 95 a wtedy chyba nie było jeszcze Molle... Sorry, powinienem był od tego wogóle zacząc :) Quote Link to post Share on other sites
Igorek_SDS Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 (edited) http://img96.imageshack.us/my.php?image=img5435ac6.jpg a tak wygląda moja kamizelka systemu CMVS w konfiguracji "nie medycznej" Kamizelkę można nabyć za stosunkowo niewielkie pieniądze na ebay.com Edited April 12, 2007 by Igorek_SDS Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted April 12, 2007 Report Share Posted April 12, 2007 hmmm.... a czy te kamizelki od samego początku były modułowe ? Bo mnie interesuje przede wszystkim to czego używali około roku 95 a wtedy chyba nie było jeszcze Molle... Sorry, powinienem był od tego wogóle zacząc :) MOLLE to 1997. Wcześniej medyk latał w normalnym oporządzeniu, dodatkowo uzupełnianym najczęściej torbą M3 i plecakami M5 i M17. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts