Kajor Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Siemka. Czy ktokolwiek z was słyszał/widział/wie o istnieniu zapasowych dysz do SCARa CA/Boyi? Dysza w scarze ma 29mm a najdłuższa dostępna w sklepach 27mm. Chciałbym zamontować w swoim cacuchu uszczelnioną dyszę, ale nie mogę znaleźć takowej nawet w zagranicznych sklepach. Pozdrawiam, Kajor. Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Może palnę głupotę, ale co tam ... U mnie w JLS SCAR-L (tak wiem że to jest zupełnie co innego) była typowa emkowa dysza którą wymieniłem na dyszę uszczelnioną do G3 (akurat taka mi nadbywała), w ogóle u mnie większość środka była jak w emce. Jeśli tam żeczywiście jest tak duża różnica i nie idzie kupić takiej długiej, no to pozostaje z dwóch zrobić jedną. Quote Link to post Share on other sites
artur7pl Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Witam! Podpiszę się pod pytaniem o dyszę- szukam jej odpowiednika, gdyż wydaje mi się, że moja jest za krótka- w komorze często mieszczą się 2 kulki, w wyniku czego notorycznie lecą mi duble...co ciekawe, rzecz ma miejsce na singlu, ale w trybie auto jest trochę lepiej(dubel na 20- 30 strzałów). Napiszcie proszę jakie znacie dysze o długości minimum 27 mm- mogą być odrobinę dłuższe. Radzu- mógłbyś rozwinąć temat o sztukowaniu dysz? Czy robiłeś to już kiedyś i podzielisz się"expem": :-P ? PZDR Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted November 18, 2008 Author Report Share Posted November 18, 2008 27 to ma chyba dysza do M14 albo AUGa, ale w Scarze o ile mnie pamięć nie myli siedzi 29mm... Quote Link to post Share on other sites
biro Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Ja bym proponował pobawić się z dyszą od GR25 firmy G&G ma ona długość 37,50mm więc można ją skrócić, doszlifować i powinno być OK, nie wiem tylko jak będzie z jej średnicą. A tak w ogóle też miałem problem podwójnej kulki w moim Scarze Boyi, dysza nie dochodziła dobrze do gumki, a więc pilnikiem przyszlifowałem kołnierz komory który styka się gearboxem dzięki temu komora nieznacznie przysunęła się do gearboxa a dysza wchodzi głębiej. Ale uwaga komory nie można na razie nigdzie kupić więc radzę być ostrożnym ze wszelkimi jej modyfikacjami Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted November 27, 2008 Author Report Share Posted November 27, 2008 No właśnie szukałem metalowej komory, takiej jak w CA i nic... :( Quote Link to post Share on other sites
artur7pl Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 No proszę Państwa- oto efekt moich poszukiwań: http://www.filairsoft.com/forum/archive/in...hp?t-50341.html Przyznam się szczerze, że czegoś takiego(mam na myśli tekst i fotki) na trzeźwo nie dałbym rady zrobić :-P A jeśli chodzi o piłowanie dyszy i komory- cóż- w akcie desperacji będę musiał za pewne spróbować- mimo wszystko dzięki za rady. Quote Link to post Share on other sites
biro Posted November 28, 2008 Report Share Posted November 28, 2008 (edited) No koleś się napracował myślę, że to wymaga sporych umiejętności i czasu, aha z ta przeróbką co opisałem radzę ostrożnie bo można usunąć efekt podwójnej kulki, a nawet w ogóle całe podawanie kulek :twisted: Edited November 28, 2008 by biro Quote Link to post Share on other sites
pawlaczyskis Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Coś się ruszyło w temacie? Ktoś znalazł komorę lub dyszę przynajmniej? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted December 13, 2008 Author Report Share Posted December 13, 2008 Ni ma... :( Quote Link to post Share on other sites
klepczar Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 pozwolę sobie odświeżyć... jak sytuacja z dyszą/komorą?? rozumiem że dysza zależy od komory si?? a gdyby zmusić komorę z innego modelu do działania w scarze?? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted March 29, 2009 Author Report Share Posted March 29, 2009 Jest zestaw bore-up do scara CA ale daleeeeko za oceanem i za 65 USD. Kiedyś spróbuję kombinować z dyszą od GR-25. Na razie przestałem bawić się w AS... Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Jest zestaw bore-up do scara CA ale daleeeeko za oceanem i za 65 USD. Kiedyś spróbuję kombinować z dyszą od GR-25. Na razie przestałem bawić się w AS... A masz link do tego bore-up bo ja chyba się chyba zdecyduje... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts