tomekzabrze Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 witam karabinek to hk416 JG sprawa wyglada tak przy czyszczeniu wyleciala mi zawleczka co trzyma luce i i lufa wyszla z komory hop up........ rozebralem bron powkladalem tak jak ma byc... przestrzeliwuje ja i za 10 strzalem nagle cisza......zero prądu zadnego zgrzytu nic............ naladowalem baterie i nic dalej to samo..... sprawdzilem styki przy silniku wszystko ok bezpiecznik caly dodam ze przy rozbieraniu jedyne miejsce gdzie byla jaka elektryka to stała kolba.... mozlwie ze tam jaksi kabelek sie uszkodzil... mozna jakos sam siniczke na krotko podlaczyc zeby go sprawdzic omijajac wszystko bezposrednio podlaczyc batke w silnik?........ jesli bedzie dzialac tzn ze okablowanie miedzy bateria a silnikiem jesli nie znaczy ze albo silnik.... albo batka..... tak dziwnie padla bo zadnych ozłych objawow nie bylo chodzila bron idealnie batka trzyala jak trzeba... wieczorem bede miec do przetesetowania inna baterie..... wiec jak to jest z tym silnikiem mozna to jakos podlaczyc zeby sie nic nie stalo ? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted November 11, 2008 Report Share Posted November 11, 2008 Zawsze co 10 strzał jest cisza czy po prostu co któryś? Ja bym na Twoim miejscu sprawdził, czy przypadkiem gdzieś kabel nie jest uszkodzony, a jego przemieszczenie powoduje otwarcie obwodu. Quote Link to post Share on other sites
tomekzabrze Posted November 11, 2008 Author Report Share Posted November 11, 2008 po 10 strzalach chodzil idealnie a potem calkowita cisza..... tak jakby prad nie dochodzil... wyciagnolem silnik podlaczylem bezposrednio pod baterie i tez cisza. Quote Link to post Share on other sites
Quarc Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Sprawdź komutator na silniku oraz szczotki ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts