karolb Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 (edited) Czesc rzecz dotyczy modyfikacji karabinu wyborowego Psg-1 dzieki ftk26 systemy Wszystko szlo dobrze do momentu proby generalnej.wtedy to okazalo sie ze karabin ma problem z wystrzalem (dokladnie taki sam problem przedstawil jakis airsoftowiec na "you tube" (link ponizej),jakby silnik nie byl w stanie naciagnac sprezyny do konca.Wymienilem na chwile sprezyne na stara i bylem w satnie oddac kilka strzalow.Wsadzilem z powrotem nowa sprezyne i problem powrocil a przy okazji pojawil sie nowy---poszedl bezpiecznik.wymienilem na nowy,ten rowniez sie przepalil i to bez naciskania spustu.zauwazylem ze to urzadzenie wmontowane zaraz po bezpieczniku (dostarczone wrAZ z calym ukladem systemy) nagrzalo sie do wysokiej temperatury. Nie wiem w czym problem.Najwyrazniej pojawilo sie jakies zwarcie,ktore powoduje natychmiastowe przepalanie sie bezpiecznka. Czy ktos mial podobny problem??????? Prosze pomożcie!!!!!!!!!!!!!!!!! http://pl.youtube.com/watch?v=pZ5RV6Vinr4 Edited November 12, 2008 by karolb Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 A czy podłączyłeś wszystko jak należy??? Znaczy + z +, i - z -??? Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted November 12, 2008 Author Report Share Posted November 12, 2008 A czy podłączyłeś wszystko jak należy??? Znaczy + z +, i - z -??? podłączyłęm wszystko według schematu dostarczonego przez Systeme.wszystko działało,jak juz wspomnialem oddałęm kilka strzałow na starej sprężynie.dopiero później cos sie pokomplikowało i nie mam pojęcia co??? Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted November 12, 2008 Author Report Share Posted November 12, 2008 A mzoe problem jest z amperażem bezpiecznika???oryginalnie był tak bezpiecznik 15 amperowy,wsadzilem tam 20 amperowy ale takze poszedl po 3 sekundach. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 12, 2008 Report Share Posted November 12, 2008 Jeżeli idzie bezpiecznik to na 90 procent masz gdzies a duże obciążenie. Jeżeli nie ma nigdzie zwarcia/problemu z elektryką. Jeżeli na słabszej sprężynie wszystko jest OK to sa w zasadzie tylko dwa wyjścia: 1) za słaby silnik 2) kicha w podkładkowaniu Generalnie oba przypadki doprowadzaja do sytuacji w której silnik dostaj eprąd zaczyna pracować i zatrzymuje sie w momencie największego obciązenia i nadal dostaje prąd. przegrzewa sie wszystko przez co płynie prąd a bezpiecznik po to jest żeby w takiej sytuacji strzelić i uratować silnik przed przepaleniem uzwojenia. Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted November 13, 2008 Author Report Share Posted November 13, 2008 problem w tym ze bezpiecznik przepala sie juz w momencie podlaczania baterii,nawet bez naciskania spustu,co nie wystepowalo wczesniej.Moze uszkodzil sie ten element systemy,montowany tuz po bezpieczniku????sam juz nie wiem Silnik jest oryginalny z zestawu systemy,wiec chyba nie dawaliby za slabego do calosci. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Skoro bez dotykania spustu takie cuda się dzieją to miernik w łapkę i szukaj zwarcia. Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted November 13, 2008 Author Report Share Posted November 13, 2008 tak musze zrobic choc przyznam sie bez plutonu egzekucyjnego,ze elektryk ze mnie kiepski i bez jakiegos znajomego elektryka nie dam rady. Na razie pozostaje mi to :wink: Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 Nie jestem pewien, ale może gearbox należy dopasować do zestawu zębatek. O ile pamiętam tutaj są ITU, które są większe od standardowych, może w tym tkwi problem. Nie chodzi tu o to że złożysz i wejdą zębatki, wejść wejdą, ale żeby pracowały odpowiednio potrzebna będzie modyfikacja. Nie jestem w stanie powiedzieć jak to jest w PSG, ale u mnie w AK na zębatkach ITU Guarder'a trzeba było przeprowadzić modyfikację gearbox'a. Najlepiej wyślij na serwis do asgshopu, ja tam robiłem swój karabin i wszystko jest ok od ponad pół roku :) Quote Link to post Share on other sites
karolb Posted November 13, 2008 Author Report Share Posted November 13, 2008 hmm ostatecznie to mi pozostanie,choc boje sie ze znokautuja mi portfel.Nie wiem ile moze to kosztowac.Lekarz,mechanik potrafia wcisnac co sie da korzystajac z niewiedzy.Mam nadzieje ze to nie dotyczy airsoftu.hihi Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 No nie wiem czy 60zł za poskładanie guna to dużo... Jednak ogólnie warto, tym bardziej, że dostajesz na tą usługę gwarancję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts