KaczorLsm Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Z pewnych powodów jestem zmuszony wymienić szkielet gb w mojej m15 CA. Nie jestem w żaden sposób ograniczony finansowo, jednak nie wiem czy jest sens inwestować w to duże ilości pieniędzy jeśli nie potrzebuję super-hiper-mega mocnego gearboxa. Aktualnie w replice siedzi sprężyna sp110 guardera, z czasem może włożę m120. Mocniejszej sprężyny wkładał nie będę, a przynajmniej nie w tej replice. Przeszukując forum znalazłem kilka pozytywnych wypowiedzi na temat szkieletu Deep Fire, jednak zastanawiam się czy nie lepiej byłoby kupić jakiś chiński szkielet (np. III generacji JG) za kilkadziesiąt złotych, a jeśli tak to czy różnica w porównaniu do markowych produktów przy sprężynie rzędu m110-120 byłaby zauważalna i czy nie stracę przez to na szczelności. Czekam na wasze propozycję oraz opinie odnośnie pomysłu kupna szkieletu chińskiej produkcji. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted November 17, 2008 Report Share Posted November 17, 2008 Według mnie nie ma sensu oszczędzać na czymś takim jak szkielet , w razie pęknięcia w 99% przypadków nie kończy się tylko na GB , u mnie uszkodziło cylinder , głowicę cylindra dyszę i komorę hopa :wink: .Jak masz kasę bierz deepfire . Quote Link to post Share on other sites
Duscann Posted November 19, 2008 Report Share Posted November 19, 2008 Daj sobie spokój z chińskim szkieletem, bierz Deep fire, Systemę (potrzebne drobne modyfikacje) lub G&P (ciężko go włożyć do body ale wchodzi) będziesz zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
KaczorLsm Posted November 19, 2008 Author Report Share Posted November 19, 2008 Co do modyfikacji chodzi ci o lekkie spiłowanie płytki selektora czy coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts