radzu Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 (edited) Nie udało mi się znaleźć niczego o tych gumkach, jeśli by się okazało że jednak jest o nich jakiś temat to proszę o linka. Ciekawi mnie co myślicie i czy ktoś już testował te zestawy: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=592 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=805 W pierwszym 2 gumki, silikon i guma i 2 dystansery trapezowe, a w drugim 2 czerwone silikonowe gumki i też 2 dystansery trapezowe. W opisach nic nie pisze do replik o jakich mocach najlepiej stosować i przy jakich temperaturach. Zamierzam wsadzić jedną z nich do AUGa stock TM i zastanawiam się która była by najlepsza i czy nie równie dobrze a taniej by wyszło kupić gumkę ICSa. Tagi: Zestaw Gumek Hop-up Shark MadBull madbull HU shark gumka gumki Edited November 18, 2008 by radzu Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted November 18, 2008 Report Share Posted November 18, 2008 O gumce ICS'a powiem tyle, że ma bardzo dobre właściwości podkręcające, lepsze niż Systema(chodzi o to, że ICS podkręca tak samo jak Systema przy mniejszym ''wystawaniu'')Jak jest z jej sylikonowością, postaram się niedługo sprawdzić ;-) Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 26, 2009 Author Report Share Posted February 26, 2009 Kupiłem ten zestaw: http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=592 Zakładałem silikon kilka razy bo naciągał się jak głupi i i tak skończyło się na obcięciu końcówki, przy wymianie lufy silikon zupełnie się potargał, tak więc założyłem gumę i podobny przypadek z tym że guma twardsza jest to było nico łatwiej. Generalnie muszę stwierdzić że te gumki są jakieś dziwne, jakby grubsze od standartowych i ciężko je było zmusić do prawidłowego ułożenia w mojej metalowej komorze HU w AUGu, wprawdzie pewnie zapewni to większą szczelność ale pomimo że zakładałem już wiele gumek w tym TM czy silikony Guardera z tymi miałem największy problem żeby ich nie uszkodzić przy zakładaniu. Efektu działania na razie nie potrafię stwierdzić gdyż silikon wylądował w replice gdy była nieszczelna i miała słabą sprężynę więc wtedy zupełnie nie podkręcała a potem praktycznie jednym ciągiem wsadziłem BU, M110 i preckę Systemy więc ciężko mi porównać działanie gumki. Jeśli chodzi o dystanser to miałem prawdopodobnie z nim małe problemy lecz mogły to równocześnie być problemy z resztą układu więc ani na + ani -. Generalnie jeśli miał bym kupować jeszcze raz to wybrał bym raczej coś innego. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Ja używam czerwonego silikona Madbulla i jestem zadowolony, kręci dobrze w zakresie od 400 do 480. Nie testowałem przy innych prędkościach. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) Miałem zestaw czerwonych , dobrze działały ale są delikatne , i po ok 3000 BB przy 480 fps zużyły się . Edited February 26, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 U mnie już prawie rok na ok 440 działa jedna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts