Bodzio90 Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 Mam mały problem, ponieważ dziś wyciągałem gearboxa, no i jak już wyszedł z body AUG-a to spostrzegłem że jeden kabelek wisi sobie nigdzie nie podłączony. Nie wyglądało żeby gdzieś zahaczył ale mniejsza o to. Gdzie on ma być podłączony? Szukałem wszędzie, ale niczego konkretnego się nie dowiedziałem. Dołączam zdjęcie, może ktoś zaznaczy mi to miejsce... Chodzi oczywiście o ten czarno-czerwony kabelek. Kliknij aby powiększyć. Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) Jest to kabelek do drugiej blaszki stykowej mechanizmu spustowego, po drugiej stronie gearboxa w tym samym miejscu (oczywiście wewnątrz). I w moim odczuciu bez rozkręcenia GB i lutowania to tu się nie obejdzie ;-) Edited November 22, 2008 by Kneipenterroristen Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ułamana jest blaszka, będziesz musiał trochę pokombinować, żeby przylutować przewód do tego co tam zostało :roll: Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted November 23, 2008 Author Report Share Posted November 23, 2008 W którym miejscu jest ta ułamana blaszka? Bo jakoś na oko nie potrafię tego stwierdzić. Tzn. do której blaszki należy przylutować ten kabelek? I za co odpowiada ten kabel? Przepraszam za dwa tematy, tamten można usunąć. Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 do której blaszki należy przylutować ten kabelek? Do tej która została w środku GB. I za co odpowiada ten kabel? Za oddanie strzału, jeżeli nie będzie poprawnie podłączony to nie będzie przepływu prądu a co za tym idzie nie oddasz strzału. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted November 23, 2008 Author Report Share Posted November 23, 2008 A więc: - kabelek po prostu wcisnąłem w blaszkę w którą pasował (tak wykazywało jego wyprofilowanie) - po podłączeniu baterii sam gearbox zadziałał - po zamontowaniu do repliki, nie strzela na semi, tylko full auto. Quote Link to post Share on other sites
Kneipenterroristen Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 (edited) - po podłączeniu baterii sam gearbox zadziałał Czyli do złej blaszki podłączyłeś albo blaszka jest wygięta tak, że tworzy obwód zamknięty. Edited November 23, 2008 by Kneipenterroristen Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Bez rozebrania gearboxa nie naprawisz tego. Za ogień ciągły odpowiada inny zespól styków (za spustem), te wewnątrz gearboxa używane są tylko przy pojedynczym. Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted November 23, 2008 Author Report Share Posted November 23, 2008 Czyli do złej blaszki podłączyłeś albo blaszka jest wygięta tak, że tworzy obwód zamknięty. Zapomniałem dodać, że gearbox zadziałał po naciśnięciu spustu, sam od siebie nie. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted November 24, 2008 Report Share Posted November 24, 2008 Czyli musisz znaleźć kogoś kto będzie w stanie rozebrać gearbox albo jeżeli czujesz się na siłach sam go rozłożyć i przylutować kabel (o ile się da). Musisz też odpowiednio zadbać o odizolowanie tego kabla od obudowy gearboxa bo będziesz miał zwarcie. Jeżeli replika jest na gwarancji (nie wiem czy taki typ uszkodzeń obejmuje gwarancja) to możesz sprbować oddać go do serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Bodzio90 Posted November 25, 2008 Author Report Share Posted November 25, 2008 Może i sam bym to zrobił, ale nie potrafię zlokalizować miejsca podłączenia tego kabelka. Fotka tego miejsca bardzo my mi pomogła. Może ktoś potrafi zrobić? A gwarancji nie ma bo replika była sprowadzona. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 Będziesz musiał zdemontować moduł stykowy i odkręcić plastikowe elementy przykręcone śrubkami ;) Dopiero wtedy będzie wszystko widac dokładnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts