Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

konserwacja replik po bitwie

Recommended Posts

Jak w temacie. Jestem nowy i interesuje mnie co trzeba zrobić i jak z bronią po strzelance żeby dłużej posłużyła? Wszyscy mówicie, że po bitwie wystarczy rozłożyć broń nasmarować wyczyścić i koniec dla mnie to za mało powiedzieć rozłożyć bo nie wiem jak i co. Prosiłbym o jakieś zdjęcia opisy itp. konkretnie interesuje mnie model cymy cm031d ale inne kałasze i podobne konstrukcje też mnie ciekawią, więc proszę o odpowiedź. Od razu mówię, że nie znalazłem takiego tematu chodź szukałem jeżeli temat taki już istnieje proszę drogą administrację o link. Pozdrawiam Dziobak

EDIT:Pewnie powiecie, żebym oddał replikę do serwisu w celu konserwacji, skoro jestem nowicjuszem, ale przecież rozbieranie sprzętu i kombinowanie to druga połowa zabawy jaką jest ASG

Edited by Dziobak95

Jak już polecasz to na swoim przykładzie.

Zalej cokolwiek gumowego lub z "miekkiego" plastiku (np roznego rodzaju uszczelki itp) WD40 - powodzenia.

WD40 uszkadza gume itp.

Jezeli jednak używasz do jakichś elementów body z metalu itp to ok - ale pisz od razu do czego to używasz, bo znałem już takich którzy po "dobrych radach dobrych kolegów" zalali WD40 gumke HU...

Olej silnikowy? do czego??

chyba SyLIKOnowy jak już.

Np te do uszczelek gumowych drzwi samochodowych.

Poza tym tematów od konserwacji jest sporo, w tym jeden podał Walker.

Ps. Temat do zamknięcia? :)

Edited by RED (Lone Wolf)
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...