Dziobak95 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 (edited) Jak w temacie. Jestem nowy i interesuje mnie co trzeba zrobić i jak z bronią po strzelance żeby dłużej posłużyła? Wszyscy mówicie, że po bitwie wystarczy rozłożyć broń nasmarować wyczyścić i koniec dla mnie to za mało powiedzieć rozłożyć bo nie wiem jak i co. Prosiłbym o jakieś zdjęcia opisy itp. konkretnie interesuje mnie model cymy cm031d ale inne kałasze i podobne konstrukcje też mnie ciekawią, więc proszę o odpowiedź. Od razu mówię, że nie znalazłem takiego tematu chodź szukałem jeżeli temat taki już istnieje proszę drogą administrację o link. Pozdrawiam Dziobak EDIT:Pewnie powiecie, żebym oddał replikę do serwisu w celu konserwacji, skoro jestem nowicjuszem, ale przecież rozbieranie sprzętu i kombinowanie to druga połowa zabawy jaką jest ASG Edited November 26, 2008 by Dziobak95 Link to post Share on other sites
Walker86 Posted November 26, 2008 Report Share Posted November 26, 2008 KLIK Funkcja szukaj, hasło "konserwacja" 1,5 s... Link to post Share on other sites
johny13 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Takie cos jak : -wd 40 -dowolny oler silnikowy -powloki antykorozyjne (farby,powlekanie innym metalem itp) Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Ale dowalił. Takich głupot dawno nie widziałem. Żadne oleje! Smary stałe... Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 (edited) Jak już polecasz to na swoim przykładzie. Zalej cokolwiek gumowego lub z "miekkiego" plastiku (np roznego rodzaju uszczelki itp) WD40 - powodzenia. WD40 uszkadza gume itp. Jezeli jednak używasz do jakichś elementów body z metalu itp to ok - ale pisz od razu do czego to używasz, bo znałem już takich którzy po "dobrych radach dobrych kolegów" zalali WD40 gumke HU... Olej silnikowy? do czego?? chyba SyLIKOnowy jak już. Np te do uszczelek gumowych drzwi samochodowych. Poza tym tematów od konserwacji jest sporo, w tym jeden podał Walker. Ps. Temat do zamknięcia? :) Edited November 27, 2008 by RED (Lone Wolf) Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted November 27, 2008 Author Report Share Posted November 27, 2008 chyba tak Link to post Share on other sites
Recommended Posts