choisen Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 (edited) Hmm... gdzieś wyczytałem, ze sanitariusz powinien mieć torbę na nosze. Jako ona wygląda? Chodzi o te nosze brezentowe, tak? I czy gdzies ktoś widział takie nosze? Kiedyś były na allegro, ale zniszczone... Edited December 3, 2008 by choisen Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Jest to zwykła torba, przewieszana przez ramię, wielkości segregatora na dokumenty. Jeśli chodzi o nosze polowe tzw. BERGETUCH to wyglądają one w następujący sposób: Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 I czy gdzies ktoś widział takie nosze? Kiedyś były na allegro, ale zniszczone... Widział ;) AWR ma 2 szt. na wyposazeniu ;) Widziałem je jakiś czas temu na niemieckim ebayu ;) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted December 3, 2008 Author Report Share Posted December 3, 2008 A czego to AWR nie ma :P Dobra, znalazłem... Czy na każdego "fireteamowego" sanitariusza są jedne nosze? Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 Tak. Dodam jedynie żeby brać nowsze nosze (z jak najnowszą datą produkcji) - te stare są gorzej rozwiązane (nie ma uprzęży do umocowania poszkodowanego). Charakterystyczną różnicą między starszym i nowszym typem jest zapięcie pokrowca - nowsze są na rzep, starsze na skórzany pasek. Ronin p.s. AWR ma na stanie jedną sztukę, drugie nosze to mój prywatny egzemplarz ;). Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted December 3, 2008 Report Share Posted December 3, 2008 AWR ma na stanie jedną sztukę, drugie nosze to mój prywatny egzemplarz ;). Fakt. Zapomniałem. Ale o ile mi wiadomo to nosze Aśki ;) Zresztą napisałem, że na wyposażeniu a nie własność AWRu ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts