PYZIO Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 W mojej M24 cylinder nie powraca na miejsce po naciągnięciu. Rączka zatrzymuje się około 1 cm przed gniazdem w body. Zdarza się to co któryś strzał (mniej więcej co piąty). Na forum można znaleźć wiele wzmianek o tym problemie, jest wiele pytań, ale nie znalazłem jeszcze żadnej odpowiedzi. (jedynie link do usuniętego tematu) Czy ktoś się orientuje gdzie jest pies pogrzebany? :-F Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 Sprawdź czy kulki nie stają gdzieś na drodze dopychanego cylindra. Może zasyfiony mag nie dopycha kulki do końca? Quote Link to post Share on other sites
PYZIO Posted December 6, 2008 Author Report Share Posted December 6, 2008 Sprawdziłem- to samo przy skręceniu samego zestawu cylindra i spustu do lufy. Najprawdopodobniej coś ze spustem, ale oglądając go nie potrafię nic wydedukowac :poddanie: Może jest ktoś, kto miał ten problem i już go przeskoczył? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 (edited) A bez maga dzieje się to samo ? Możliwe że gdzieś blokuje kulki, które blokują dyszę (czyli cały cylinder), akurat 1cm to właśnie tak jakby to była wina maga. P.S. Chodziło mi oczywiście o to że mag blokuje kulki, a dysza nie może ich pchnąć do lufy. Edited December 6, 2008 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
PYZIO Posted December 6, 2008 Author Report Share Posted December 6, 2008 Skręcony bez komory, bez maga, bez kulek. Tylko zespol spustu i zespol cylindra (no i lufa oczywiscie ;D). Rufus, widzę, że masz spust od PDI, dlaczego zmieniłeś? Był jakiś powód, czy ot tak, zanim zdążyło się coś pojawic? Jeśli byłbym pewien że to spust, to ewentualnie dozbieram. Chociaż najbardziej przydała by się podpowiedź kogo, kto sam ten problem rozwiązał. Mam czas i mogę przy niej dłubać :D Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 No to zostaje już tylko lufa, musi gdzieś blokować cylinder. Wymieniłem, bo wątpię że stary by wytrzymał mocniejsze sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
noobishstyle Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Witam, sorry ze odgrzewam kotleta ale mam ten sam problem z tym ze mnie wydaje sie ze to wina komory, czy Panu ktory zalozyl ten temat udalo sie uporac z tym problemem? To raczej nie jest wina tego cylindra 300% bo dzialo mi sie to samo z tym standardowym cylindrem. Quote Link to post Share on other sites
lonelly kiler Posted January 10, 2010 Report Share Posted January 10, 2010 Troszke poniewczasie... ;-) ale u mnie ten problem oznaczal skrzywiona komore(stock)hop up. Quote Link to post Share on other sites
david11 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 A komorka Hop Siup na pewno dobrze skręcona do lufy wewnętrznej? ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts