Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Magazynki G&P

Recommended Posts

mam 8 magów (mid capy) g&p, nówki sztuki, tzn były jak narazie na 3,4 strzelankach, ale problem pojawia się notorycznie, mianowicie gdy następuje zwężenie "kanału" podającego kulki do komory hop up, kulki lubią ugrzęznąć jedna obok drugiej, zademonstrują to w moim prymitywnym szkicu dla wizualizacji problemu.

49458627hs0.jpg

w500.png

ok dzięki za propozycje, spróbuję. Mimo tego proszę pisać jakieś inne możliwości naprawienia tego problemu. powiedzcie mi,,, czy grot w mid capach przy ostatniej kulce wychodzi na wysokość otwarcia "kanału" czy zostaje tak jak mi z 1 cm w magazynku

Edited by gvd
  • 2 weeks later...

Mi ten 'grot' zostaje tak jak mówisz 1cm wewnątrz. To normalne. Swoją drogą jak będziesz ładował te midy po 80-100 kulek a nie na maxa 120 to zacinają się mniej/wcale. Przesmarowanie silikonem też pomaga, ale RAZ. Nie 3 na tydzien, jak ja zrobiłem :lol:

No i utrzymanie magów w czystości (tej górnej, plastikowej częsci).

• 2 weeks later...
  • 7 months later...

Odświeżmy temat.

Te same magi- ten sam problem.

Grot zatrzymuje się wewnątrz maga(co ciekawe w nowo zakupionym M4 G&P stockowy magazynek ma grot tuz przy samym końcu tulejki). Rozbierałem magazynek kilka razy, czyściłem i smarowałem z pasją.... Problem jednak pozostaje. Używam chwilowo kulek GFC (zdając sobie sprawę z ich jakości) i nie miałem okazji testować innych, ale wolałbym, żeby magazynek działał normalnie na wszystkich typach amunicji.

Czy moglibyście zaproponować kształt grotu?

• 1 year later...