steraf Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Aeg nagle przestał strzelać. Wciskam spust nic się nie dzieje. Sprawdziłem bezpiecznik sprawny. W miejsce bezpiecznika wstawiłem amperomierz. Wciskam spust ... na amperomierzu nic się nie pojawiło, bateria sprawna i naładowana. Wygląda to na przerwany obwód zasilania. Co mogło się stać ? Dodam że znajomemu że to aeg znajomego. Zarówno ja o on nie mamy pojęcia jak rozebrać karabinek. To jakaś drobnostka czy coś poważnego ? Dodam że aeg jest na gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 To na serwis! Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Zwróć uwagę na wtyczki, zarówno od strony AEG'a jak i aku - mogły się wysunąć - częsty problem, wystarczy wsunąć, dopchnąć Jeżeli to nie wtyczki to: -Podczas naciskania spustu przyłóż ucho do silnika i postaraj się usłyszeć jak się zachwuje czy jest kompletna cisza czy stara się ruszyć, czy jest jakiś szmer. -Jeśli nie boisz się to zdejmij chwyt pistoletu, wymjij silnik i podłącz pod styki z innej repliki - zobaczysz czy działa a gwarancji nie stracisz -Jeśli nie działa to wiadomo co, jeśli działa to zostaje rozbieranie repliki i dokładne oglądanie styków i okablowania. Quote Link to post Share on other sites
Lochu Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Mi się też często zacina jak strzelam na pojedynczym ale daje na ogień seryny i wszystko gra. Quote Link to post Share on other sites
steraf Posted December 12, 2008 Author Report Share Posted December 12, 2008 Ktoś rozbierał aega i powiedział że sprężyna była zablokowała. Za bardzo nie wiem o jaką sprężynę chodziło bo koleś rozebrał tylko chwyt (tam gdzie silnik) zresztą pierwszy raz miał do czynienia z czymś takim jak aeg ; ) Po zabiegu replika ożyła ale po kilku strzałach znowu to samo. Leci na serwis, na szczęście taiwangun :-P -Podczas naciskania spustu przyłóż ucho do silnika i postaraj się usłyszeć jak się zachwuje czy jest kompletna cisza czy stara się ruszyć, czy jest jakiś szmer. Cisza całkowite, przecież prąd w obwodzie był równy zeru :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts